Megtartotta évzáróját a Békéscsabai Előre NKSE

2022. május 27. 10:34 | Kovács Dávid

Megkapták a bajnoki aranyérmeket az NB I-be feljutó Békéscsabai Előre NKSE játékosai csütörtökön, a CsabaParkban. A klubvezetés köszöntötte az aranyérmes játékosokat, valamint búcsúzott azoktól, akik távoznak az egyesülettől.

Elsőként Paláncz György, egyesület elnöke értékelte a mögöttünk hagyott szezont és gratulált a csapatnak, illetve a stábtagoknak a bajnoki aranyéremhez - számolt be a csabai klub a legnagyobb közösségi oldalon. Hanó Miklós, az egyesület elnökségi tagja röviden ismertette a Békéscsabai Előre NKSE történetét, a korábbi évtizedek nehézségeit és eredményeit egyaránt. A térség országgyűlési képviselője is gratulált a bajnoki címhez és beszédében kiemelte, hogy az utánpótlásképzés kiemelkedő Békéscsabán és több korosztályos válogatott is van. Herczeg Tamás bízik benne, hogy hosszú távon az NB I stabil tagjai leszünk.

Ezt követően az országgyűlési képviselő és Fabulyáné Kovács Tímea, a Békés Megyei Kézilabda Szövetség elnöke átadták a bajnokcsapat tagjainak az aranyérmeket, illetve Knyihár János egy saját készítésű emlékplakettet nyújtott át a csapat- és stábtagoknak. Pénteken ünnepli születésnapját Kukely Anna és Kukely Klára, őket egy nagy tortával köszöntötte fel az egyesület.

A vacsora előtt Szarvas Péter polgármester pohárköszöntőjében gratulált a csapatnak és kiemelte, nagy öröm számára is, hogy a következő évben ismét az NB I-ben folytatják a csabai kézilabdás lányok. A város első embere bízik benne, hogy hosszú távon is megőrizzük majd első osztályú tagságunkat.

 

Nyolc játékos távozik az együttestől

A klub egy csokor virággal és egy ajándékcsomaggal búcsúztatta a klubtól távozó nyolc játékost, akiknek ezúton is sok sikert kívántak további pályafutásukhoz. Az már márciusban kiderült, hogy Kukely Anna a Bajnokok Ligája-szereplő Ferencvárosban folytatja pályafutását. Az irányító 15 évesen mutatkozott be a felnőtt csapatban, egyre fontosabb láncszeme lett a gárdának, összesen 95 felnőtt mérkőzésén 294 góllal örvendeztette meg a békéscsabai szurkolókat. A klub már februárban bejelentette, hogy a csapat kapusa, Csizmadia Fanni sem hosszabbítja meg szerződését és a Vác csapatához szerződik. Iván Emese két szezont töltött lila mezben, a feljutásból huszonhat bajnoki mérkőzésen nyolcvannégy lőtt góllal vette ki a részét. A balszélső Karacs Jázmin tizenkilenc bajnokin 33 alkalommal volt eredményes, azonban a rájátszás 3. fordulójában súlyos sérülést szenvedett. Kobela Tamara már a szezon elején kidőlt a sorból térszalagsérülés miatt és csak az idény utolsó mérkőzésén lépett pályára először. Szögi Tímea két belső pozícióban megsérülő játékos, Borbély Márta és Kobela Tamara pótlására tért vissza a csabai klubhoz erre a szezonra. Mellettük két fiatal, Baráth Berta és Gyenes Imola sem lila mezben kezdi az új idényt.

 

További programok »

Sport

A Bundesligából igazolt irányító-átlövő Békéscsabára

A női kézilabda NB I-ben szereplő TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE 2024. június 30-ig szóló szerződést kötött a svéd állampolgársággal is rendelkező Fatos Kücükyildizzel, aki a német első osztályban szereplő Sport-Union Neckarsulm csapatától érkezett a lila-fehér klubhoz – jelentette be az egyesület csütörtök este.
2024. február 23. 08:18
FEL