Fogadással ünnepelte Békéscsaba önkormányzata az újévet - galériával

2023. január 12. 20:35 | Vincze Attila

Három év után ismét újévi fogadást rendezett a békéscsabai önkormányzat a városháza dísztermében. Az eseményen a megyeszékhely legnagyobb foglalkoztatóit, intézményi és hatósági vezetőit, valamint a helyi képviselőket köszöntötték.

Békéscsaba polgármestere megnyitó beszédében többek között azt emelte ki, hogy az elmúlt három évben, gyakorlatilag 2020 eleje óta nem a megszokott módon zajlik az élet a városban, hiszen előbb a koronavírus-járvány, majd az orosz-ukrán háború okozott több problémát. Szarvas Péter elmondta, hogy az önkormányzat igyekezett megfelelni a kihívásoknak, a legtöbb gondon sikerült úrrá lenni, a város műkődése pedig kiegyensúlyozott maradt, sőt az elmúlt időszakban a fejlődés sem maradt el a megyeszékhelyen. 

– Se szeri, se száma a nagy volumenű, innovatív fejlesztéseknek, hisz napelemparkunk, geotermikus technológiánk, kerékpárútjaink vannak, épül az M44-es, elkerülőút készült, alakul az új piac, a Munkácsy Negyedben elkészült a szobrok nagy része, új kiállítás nyílt a múzeumban, átadtuk a Munkácsy Emlékházat, új hidunk lett, épül a bábszínház, tehát nagyon sok jó fejlesztési lépés emeli Békéscsaba rangját – hangsúlyozta a városvezető.

Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője a behir.hu-nak úgy fogalmazott, hogy bármi is történt az elmúlt pár évben, a város alapvetően egy fejlődési pályán van.

– Hogyha megnézzük a foglalkoztatási mutatókat, a gondoskodáspolitikát vagy azokat a nagy fejlesztéseket, melyek döntően a Modern Városok Program keretei között valósultak meg, akkor azt látjuk, hogy fejlődik Békéscsaba – foglalta össze.

Hanó Miklós, Békéscsaba alpolgármestere kérdésünkre elmondta, hogy azok a fejlesztések, melyeket a város elindított vagy időközben már be is fejezett az utóbbi időkben, sikeresek és előremutatóak voltak, különösképpen az energetikai beruházásokat illetően. 

– A napelempark kiépítése, az intézmények hőszigetelése és a leglényegesebb, a geotermikus energia bevezetése, melynek a befejezése még folyamatban van, utóbbi nyújta majd a legnagyobb segítséget a város számára az energiaválsággal terhelt időkben – hangsúlyozta. 

Az eseményen számos helyi vállalkozás vezetője is részt vett. Bangó Csaba, a Linamar Hungary Zrt. PPM Divíziójának gyárigazgatója elmondta, hogy a válsághelyzetek alatt számos új dolgot tanult a vállalat, melynek köszönhetően az elmúlt években is fejlődni tudott. 

– A vállalatunk töretlenül nőtt, gyarapodott, új telephelyet tudtunk létrehozni Békéscsabán, jelen pillanatban ott is 800 dolgozóval gyarapodott a város aktív munkavállalói létszáma – részletezte.

Majoros Csaba, a Csaba Metál Zrt. vezérigazgatója arról beszélt portálunknak, hogy az elmúlt évek kihívásokkal teli időszakában különösen jól jött az önkormányzattal való szoros kapcsolat. 

– Olyan kapcsolati tőkével, illetve olyan csatornákkal tudott nekünk segíteni a város, ami a mostani nehéz helyzetben mindenképpen azt eredményezte, hogy akár kormányzati, akár másfajta segítséget kaphattunk, ami elengedhetetlen volt – zárta gondolatait az igazgató.

Galéria

További programok »

FEL