Nagyon megbánta a 19 éves csabai fiatalember, hogy ittasan a volán mögé ült

2021. június 10. 13:41 | behir

Személygépkocsival egy ház kerítésének ütközött egy 19 éves fiatalember Békéscsabán. Nem sérült meg, de mivel vezetés előtt alkoholt ivott, büntetőeljárás indult ellene és bevonták a vezetői engedélyét. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte – olvastuk a police.hu-n.

Békéscsabán, a Bagoly utca és a Lapos utca kereszteződésében, május 7-én 23 óra 15 perc körül egy személygépkocsi nekiütközött egy ház kerítésének, majd a ház udvarán állt meg. A kocsit egy 19 éves fiatalember vezette, aki nem sérült meg, de amikor a rendőrök igazoltatták, kiderült, hogy ittasan vezetett.

Kihallgatásán elismerte, hogy fogyasztott alkoholt. Elmondása szerint este egy belvárosi szórakozóhelyen volt a barátaival, ahová azért, mert tudta, hogy sörözni fog, busszal ment. A sörözőből egy barátja vitte haza autóval. Ezután azonban úgy gondolta, hogy még a családi autóval megy egy kört.

Az édesanyja aludt, így gond nélkül el tudta vinni a kocsit, amivel a Bagoly utca és a Lapos utca kereszteződésében balra akart fordulni, de a manőver nem sikerült. A fiú állítása szerint nagyon megbánta, hogy ittasan rossz döntés hozott és volán mögé ült. A rendőrök elvették a vezetői engedélyét és büntetőeljárást indítottak ellene.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait június 8-án továbbította az ügyészségre.

További programok »

FEL