Több mint hatvan gyermek edzett egyszerre a Lakótelepi SE Kick-box táborában

2023. július 15. 19:29 | Kovács Andrea

A héten kezdte meg hagyományos nyári táborát a Békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület Kick-box szakosztálya. Az edzések felkészültségi szint szerint zajlottak: míg a legkisebbek a sportággal ismerkedtek, a legtöbb gyermek a szombati övvizsgájára készült, de voltak olyanok is, akik már az Európa-bajnokságra alapoztak.

– Már hagyomány, hogy a Mester Klubban tartjuk az augusztus végi Európa-bajnokságra való felkészülésünk első kéthetes időszakát. Külön foglalkozunk azzal a kisebb csoporttal, amely a törökországi versenyre készülve alapozó edzésen vesz részt. A napközis táborunk első hetére zömében olyan gyermekek jelentkeztek, akik szombati övvvizsgájukra készülnek, illetve azok, akik most ismerkednek ezzel a sportággal – tájékoztatta a behir.hu-t Debreczeni Dezső, a békéscsabai Lakótelepi SE kick-box szakosztályának vezetője.

 

 

A világbajnoki 5. helyezett, többszörös magyar bajnok Csiernyik Zsombor 10 éve a Lakótelepi SE versenyzője és a törökországi Európa-bajnokságra készítő erőnléti edzését kezdte meg a héten.

Farkas Bianka fél éve jár a Debreczeni-team edzéseire, második övvizsgájára készül és szereti magát a kick-box versenyeken is megmérettetni.

 

 

Juhász Petra Angelika azért vett részt a tábor edzésein, mert érdeklik az önvédelmi sportok, neki leginkább a kick-boxos játékok tetszettek és az, hogy megtanulták az alap rugásokat, ütéseket.

A mintegy 60 gyermek részvételével megtartott kick-box napköziben a napi két edzés három korcsoportban zajlott. Debreczeni Dezső vezetőedző munkáját a Lakótelepi Se ifjú versenyzői: Opauszki Dávid, Viczián Dániel és Malatyinszki Bendegúz segítették. Az övvizsgára Gregor László készítette fel a gyerekeket. A tábor jövő héten az egyesület pointfighting rendszerben versenyző élsportolóinak edzéseivel folytatódik.

 

Galéria

További programok »

FEL