Éremeső 2022-ben – eredményes évet zártak a csabai kick-boxosok

2023. január 10. 16:43 | Papp Ádám Sándor

Rendkívül sikeres esztendőt zárt a békéscsabai Debreczeni Team 2022-ben. Debreczeni Dezső tanítványai mögött minden idők legsikeresebb világbajnoksága áll, ugyanis Olaszországból 11 egyéni és 5 csapatküzdelemben szerzett éremmel tértek haza.

Mozgalmas és sikeres esztendőt zártak a békéscsabai kick-boxosok. A Debreczeni Team vezetőedzője arról beszélt, hogy a 2022-es évben a versenyek nagy részét megtartották és rengeteg szép eredményt értek el, sportolóik pedig több területen is jelentősen előreléptek. 

– Szerintem fejben fejlődtem a legtöbbet az elmúlt évben. Véleményem szerint a testi adottságaim elég jók ehhez a sporthoz. Továbbá úgy érzem, hogy rendkívül sokat erősödtem és gyorsultam – fogalmazott Malatyinszki Bendegúz, a sportegyesület versenyzője.

Októberben rendezték meg az olaszországi Jesolóban az utánpótlás világbajnokságot, ahol 62 ország mintegy 2000 sportolója indult. Békéscsabáról 26 versenyző kvalifikált, közülük Jancsó Lili Berta is, aki aranyéremmel zárt korosztályában.

– A világbajnokságot nagyon jó élményként éltem meg, mert a barátaimmal és az edzőstársaimmal voltam. A vb-döntőben Debreczeni Dezső és Opauszki Dávid nagyon sok tanácsot és motivációt adott nekem, hogy meg tudom csinálni, és végig bíztattak – fogalmazott a sportoló.

A Debreczeni Team fennállásának legsikeresebb világbajnokságát tudhatja maga mögött, ugyanis a fiatalok 4 arannyal, 3 ezüsttel, 4 bronzzal, valamint csapatban további 4 arany-, és egy ezüstéremmel tértek haza.

– Nagyon sok versenyen vettünk részt, a fő cél nyilván az októberi világbajnokság volt, ahova nagy számmal tudtunk kvalifikálni. Ehhez az kellett, hogy egész évben ranglista-szerző helyeken induljunk és ott jól szerepeljünk. Továbbá egy fontos állomás volt az országos bajnokság is, ahol kellően jól szerepeltünk ahhoz, hogy Magyarország utánpótlás-válogatottjába kellő harcost tudjunk delegálni – emelte ki Debreczeni Dezső.

A vezetőedző bízik abban, hogy a 2023-as esztendő az előzőhöz hasonló sikereket tartogat számukra. Debreczeni Dezső hozzátette: céljuk, hogy az augusztusi, törökországi Európa-bajnokságra minél több versenyző kvalifikáljon Békéscsabáról.

További programok »

Sport

Szegeden már a nyári bajnokságok jegyében úsztak a csabaiak

Minden korosztálynak, a felnőttől a legkisebbekig írtak ki versenyszámokat a napokban lezajlott Naturex Kupa úszóversenyen. A Szegedi Tiszavirág Sportuszodában megrendezett kétnapos eseményre 26 klub – köztük kilenc határokon túli – adta le nevezését, összesen kicsi híján háromszáz versenyző lépett rajtkőre, kereken 1200 startot jegyezve.
16:41
FEL