Az októberi jesolói utánpótlás VB-re készülnek a békéscsabai kick-boxosok

2022. július 28. 10:02 | Papp Ádám Sándor

Gőzerővel készül a békéscsabai Debreczeni Team az október elsején kezdődő jesolói utánpótlás kick-box világbajnokságra. A megmérettetésen négy kategóriában, 26 versenyző képviselik Békéscsabát.

A Debreczeni Team immár második hete edzőtáborozik a Mester utcai sportközpontban. A fiatalok napi két edzésen vesznek részt: délelőttönként az állóképesség fejlesztése és az erősítés, míg délutánonként a technikai rész van középpontban.

– Most inkább alapozó edzésekkel kezdünk, mint az állóképesség vagy az erőfejlesztés. Augusztus végén, szeptember elején a küzdelmekre helyezünk majd nagyobb hangsúlyt, próbálunk minél jobb formában érkezni a világbajnokságra – mondta Petró Lili.

Viczián Dániel legutóbbi megmérettetésén, a júniusi 27-i Magyar Kick-Box Világkupán 3. helyen zárt a point-fighting szabályrendszer junior korosztályában. A versenyző célja, hogy az októberi világbajnokságon dobogós helyen zárjon.

– Nem titkolom, hogy leginkább az első hellyel lennék elégedett és az is a cél. A dobogós helyek valamelyikével meg tudnék barátkozni, de az első hely lenne az álom – fogalmazott a kick-boxos. 

Debreczeni Dezső vezetőedző elmondta: több olyan versenyzőjük van, akik első nagy versenyükre készülnek, de szeretnének a lehető legjobb helyeken végezni.

– Nagyon sok gyermek kijutott tőlünk több korosztályban: gyerek, kadet1, kadet2 és junior. Négy korosztályban versenyzünk majd és Békéscsabáról 26 versenyzőnk indul. 29 nevezést adtunk le, vannak olyan fiatalok, akik két szabályrendszerben is indulhatnak. Elmondhatjuk, hogy országos szinten a második olyan klub vagyunk, akik a legtöbb versenyzőt kvalifikálták erre a versenyre – emelte ki a szakember.

A vezetőedző arra is kitért, hogy jövőhéten válogatott programmal folytatódik a felkészülés, augusztusban pedig Gyulán szerveznek edzőtábort. A versenyzők az utánpótlás világbajnokság előtti főpróbán, szeptemberben nemzetközi versenyen vesznek részt Belgiumban.

További programok »

Sport

Cirkuszban is bombasztikus teljesítmény – ilyenek a csabai légtornászok

Az ALEhopp AirBorn CircusFest egy légtorna verseny, melyet a Richter Safari Park területén található cirkuszsátorban rendeztek meg hétvégén, immár másodjára. Szombatról egy, vasárnapról három aranyat hoztak a Sportolj Békés Megye SE lég-lányai, de a többi színesfém is helyet kapott a nyakakban.
16:08
FEL