A Kick-box Diákolimpia országos döntőjének adott otthont Békéscsaba szombaton

2022. március 12. 13:05 | Papp Ádám Sándor

Minden évben hagyományosan Békéscsabán rendezik meg a Kick-box Diákolimpia országos döntőjét. Az eseménynek szombaton a Békéscsabai Városi Sportcsarnok és a Vívócsarnok adott helyszínt.

A verseny lebonyolítását az idén 40 éves József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület és a Debreczeni Team vállalta közösen. Szarvas Péter polgármester köszöntő beszédében elmondta: legutóbb két évvel ezelőtt adott otthont a megyeszékhely a sportág diákolimpiai döntőjének, idén már a megújult Városi Sportcsarnokban küzdhetnek meg az ország legjobb diák kick-boxosai Békéscsabán.

– Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy elnyertük a rendezés jogát. Békéscsaba igazi sportváros, nem csak azért merem ezt mondani mert akár labdajátékokban, egyéni sportokban évről-évre jó eredményeket érnek el a versenyzőink, hanem azért is, mert nagyon sok nagyszabású sporteseményt rendezünk főleg az utánpótlás korú fiatalok számára, a mostani Kick-box Diákolimpia országos döntője is ilyen. Néhány héttel ezelőtt volt a röplabda diákolimpia döntője városunkban és néhány hét múlva a fiatal kézilabdásokat várjuk Békéscsabára – emlékeztetett a városvezető.

– A magyar utánpótlás kick-box egyik legnagyobb eseménye a Diákolimpia országos döntője, amelyet a hazai utánpótlás fellegvárában, Békéscsabán rendezhetünk meg – erről már a Magyar Kick-box Szövetség elnöke beszélt.

– Bátran mondhatom, hogy ez a legnagyobb utánpótlás-rendezvényünk az országban. A másik, hasonlóan kiemelkedő jelentőségű esemény az utánpótlás magyar bajnokság, de ott általában nem szoktak már annyian megjelenni, mint itt. Mi úgy tekintünk Békéscsabára, mint az utánpótlás egyik nagyon jelentős bázisára, nagyon fontos Gregor László és Debreczeni Dezső több évtizedre visszanyúló szakmai tevékenysége. Innen mindig nagyon sok és nagyon jó utánpótlás-versenyzőket kapunk, akik később a felnőtt sportolók mezőnyét erősítik – emelte ki Galambos Péter.

 

A megmérettetésre az ország 11 megyéjének 49 településéről 158 iskola 249 tanulója érkezett, több szabályrendszerben 411 nevezést regisztráltak. Békés megyéből 19 intézmény, Békéscsabáról 10 iskola tanulói vesznek részt a versenyen.

– A diákolimpiai címek megszerzése mellett ez a verseny egy válogató is, jelen esetben a dublini világbajnokságra, úgyhogy aki számít, az itt van. Sok aranyéremre számítok ma a békéscsabaiak közt, a pillanatnyi helyzet adja meg, hogy hány első helyezésünk lesz, de hagyományosan jól szoktunk szerepelni. Látszik, hogy feltuningolja a gyerekeket a hazai pálya, itt vannak a szüleik, a barátaik ez mindenképpen plusz energiát ad számukra – fogalmazott Debreczeni Dezső, a József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület Debreczeni Team vezetőedzője.

Az eseményen az is elhangzott a szervezők részéről, hogy folytatnák a hagyományt és a jövőben is Békéscsabára hoznák a sportág Diákolimpia döntőjét.

 

További programok »

Sport

Indul az olimpia – Oláh Barbara képviseli a csabai színeket

Július 26-án pénteken rendezik a 33. Nyári Olimpiai Játékok hivatalos megnyitóját Párizsban, de többek között labdarúgásban, kézilabdában és rögbiben már elindultak a küzdelmek. A magyar csapatot 21 sportágban, 180 sportoló alkotja, Békéscsabát Oláh Barbara gyalogló képviseli.
18:10
FEL