Kick-box sikerek: Debreczeni Team

2024. január 5. 12:08 | Hidvégi Dávid

Az ország legeredményesebb klubjává nőtte ki magát a 15 éves Debreczeni Team a kick-box pointfighting szabályrendszerben. Az egyesület versenyzői számos éremmel tértek haza a világversenyekről és a kontinensviadalokról.

Általában a legkisebbek edzésével kezdődnek a foglalkozások a Bartók Béla úti edzőteremben. A József Attila Tömegsport Egyesület Debreczeni Team kortól és nemtől függetlenül várja a sportolni vágyókat. A szakemberek szerint már 5 éves korban el lehet kezdeni a kick-boxot. A fiatalok először az alaptechnikákat és az önfegyelmet sajátíthatják el, valamint megtanulnak esni.

– Azért kick-boxolok, mert először a bátyám kezdett el, és tőle jött az ötlet. Nagyon jó ez a sport – mondta Born Heidi.

Idén Törökországban rendezték az utánpótlás Európa-bajnokságot, ahol egyéniben három aranyérmet, négy ezüstöt és három bronzot szereztek a békéscsabai versenyzők. Csapatban egy arany-, két ezüst- és egy bronzérem volt a viharsarkiak mérlege.

– Ez egy egészen jó év volt, az egyik legjobb, de úgy érzem, hogy még egy picit elmaradtam attól, amit elvártam magamtól. Jövőre minden megteszek azért, hogy mindenhol első legyek – emelte ki Petró Lili.

 

 

Viczián Dániel egyéniben, junior kategóriában bronzéremmel érkezett haza a törökországi Eb-ről, ráadásul idén bekerült a felnőtt válogatottba. A nemzeti csapattal a világbajnokságon harmadik helyig jutott.

– Mind a kettő versenyre sokat készültem, az utánpótlás megmérettetésre az egész nyaramat rátettem és edzőtáborok sokaságát, tömkelegét végeztem el. A felnőttre versenyre kicsit megzuhanva érkeztem, de úgy gondolom, hogy egy nagyon jó edzéstervvel sikerült ott is a legjobb formámat nyújtani és sikerült a legjobban teljesíteni – fogalmazott Viczián Dániel.

A fiatalok most a január eleji övvizsgára készülnek. Ebben az időszakban a versenyzők kijavíthatják az esetleges hibáikat is.

– Úgy készülök rá, hogy leginkább fejben próbálok ráhangolni. Meg kell tanulnom, hogy a versenyeken ne essek szét, hanem tudjak egyből váltani – mondta Jancsó Lili Berta.

Opauszki Dávid 5 év kihagyás után, idén tért vissza a küzdőtérre, amit sikerként értékel.

– Ritka, hogy valaki vissza tud térni az élsportba 5 év után, ráadásul felnőtt válogatottként -94 kilóban képviseltem az országot a világbajnokságon. A portugáliái vb volt a legnagyobb sikerem, amit kőkemény, intenzív 7 hónapos felkészülés előzött meg. Ez nekem csak egy állomás volt, mert a következő két évben a 2025-ös Világjátékokra készülök, ami majd Kínában, Chengdu lesz – húzta alá a versenyző.

 

 

A korábbi hétszeres világbajnok Debreczeni Dezső hat év után Szombathelyen lépett újra a küzdőtérre és masterclass kategóriában, 74 kg-ban újra magyar bajnoki címet szerzett. A 49 éves sportoló ezt követően az olaszországi Világkupán arany-, míg a portugáliai világbajnokságon bronzérmet szerzett. A sportág békéscsabai ikonja a jövőben már csak az utánpótlás-nevelésre koncentrál.

– Nagyon sok versenyen indultunk Világkupákon, Európa-kupákon, országos bajnokságokon és diákolimpiát szerveztünk országos szinten, úgyhogy egy nagyon sikeres éven vagyunk túl és az eredmények is kiemelkedőek voltak. Az egész évünket arra áldoztuk, hogy a törökországi Európa-bajnokságra minél több sportolót kijuttassunk, egy rekord számot tudtunk elérni, 27 fővel képviseltük városunkat és Magyarországot ezen a versenyen – fogalmazott Békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület Debreczeni Team vezetőedzője.

A 29. Kick-Box Világkupát idén Budapesten rendezik június 13. és 16. között, valamint szintén a magyar főváros ad otthont a kadet és junior korúak kick-box világbajnokságának augusztus 23. és szeptember 1. között.

 

Galéria

További programok »

FEL