A csirkehúsleves egyik fontos része a láb, de a kínai konyha és Afrika nagy része is hasznosítja, így ezerféle recept alapanyaga, érdemes is körülnézni. Elég furcsa dolog lábakat cuppogtatni, így nem feltétlenül az „elegánsan ehető” ételek közé tartozik a csirkeláb, de a comfort food-ok közé remekül beillik akármilyen lábas étel.
A korábban felsorolt tápérték jellemzők közül ennek a testrésznek kiemelkedő a kollagén-, de a fehérjetartalma sem elhanyagolható. Ha csirkelábat eszünk, akkor nem csak, hogy egy egészségesnek mondható részét fogyasztjuk a baromfinak, de olyat, ami gyakran máshogy kerül hasznosításra.
A csirkemell mindig kiemelt szerepet kap a modern konyhában, éppen ezért azt könnyű is eladni, nem úgy, mint a lábat. Felhasználási szempontból és egészségügyileg is az volna a legjobb, ha egy állat lehető legtöbb ehető része belekerülne ételeinkbe, így elkerülve a pazarlást és az egyhangú étrendet.
Ez mindenre igaz, éppen ezért egy húslevesbe is érdemes csak leheletvékonyan, vagy nem meghámozott zöldségeket használni és így tovább. Ne a kukát, hanem magadat lásd el tápanyaggal. Ezzel a hulladékkezelő hálózatot is megkímélve, és így tovább és ha odafigyelünk egy jóság-láncreakciót indíthatunk el.