Megkapták a tanszercsomagokat a kárpátaljai gyerekek - galéria

2017. szeptember 5. 13:53 | Zsíros András

Közel egymillió forint gyűlt össze a békéscsabai testvérpár, Bonnyai Sándor és Anna kezdeményezésére, amelyből nehéz sorsú, Kárpátalján élő magyar gyerekeknek vásároltak tanszereket.

Az ország több pontjáról érkezett felajánlásokból egy beregszászi nagykereskedésben vásároltak füzeteket, írószereket, valamint festő- és gyurmakészleteket, amiből 340 csomagot állítottak össze Bótrágy, Dimicső, Kisdobrony és Tiszaágtelek település gyermekeinek. A válogatásban és a csomagolásban a nagydobronyi gyermekotthon lakói is segítettek.

A kisiskolások nagy örömmel fogadták az ajándékot, amit egy-egy rajzzal köszöntek meg az adományozóknak, ezt a következő hetekben igyekeznek eljuttatni mindenkihez az akció szervezői.

 

 

7.TV

Evangélikus és református istentiszteletek újra a 7.Tv műsorán

A békéscsabai evangélikus és református gyülekezetekben, a járvány tavaszi hullámához hasonlóan, jelenleg sem tarthatnak istentiszteleteket. Ezzel szemben - ugyan szigorú óvintézkedésekkel -, de a katolikus templomokat továbbra is látogathatják a hívek. A 7.Tv Támasz című műsorában nézőink újra láthatják az evangélikus és református istentiszteleteket vasárnap délelőtt 9 és 10 órától.
2020. november 21. 12:57
FEL