Több mint ezer cipős doboz indult Kárpátaljára

2017. december 14. 20:33 | Zsíros András

Útnak indultak a „Karácsonyi Angyalok” ajándékaival megtelt cipős dobozok Kárpátaljára, hogy nehéz sorsú, magyar gyermekeknek szerezzenek örömöt. Az evangélikus iskola diákjai csatárláncba állva hordták ki az intézmény alagsorából, az akció központi raktárából a csomagokat, amelyekkel csakhamar zsúfolásig megtöltöttek egy kisbuszt. Tavaly összesen 702 darab ajándékdobozzal kelt útra, idén pedig már az ezres álomhatárt is átlépte a békéscsabai testvérpár, Bonnyai Sándor és Anna országossá nőtt kezdeményezése.

Szemerkélő eső próbálta kedvét szegni az önkénteseknek, ám a Szeberényi Gusztáv Adolf evangélikus iskola diákjait nem olyan fából faragták, hogy ilyesmi csak úgy elrettentse őket attól, hogy jót tegyenek ismeretlen gyerekekkel. Izgatott nevetés tölti meg a gimnázium épületének zegzugos pincéjét, amelynek kanyargó folyosóján kicsik és nagyok adják kézről kézre a csomagokat, amelyeken felirat hirdeti, hogy hány éves fiúnak vagy lánynak szánta ismeretlen küldője.

Az ország minden tájáról érkeztek dobozok olyanoktól, akik meghallották Bonnyai Sándor és Anna magánemberként indított kezdeményezését, hogy mélyszegénységben élő gyermekek arcára csaljanak egy kis karácsonyi boldogságot a határon túl. Nagydobrony, Kisdobrony, Bótrágy, Dimicső és Tiszaágtelek településeken már nagyon várják a régi ismerősöket: ugyanis ez már a harmadik karácsony lesz, amikor a Bonnyai-testvérek ellátogatnak hozzájuk.

– Olyanná váltunk, mint egy nagy család, ahol mindenki a maga eszközével, lehetőségei szerint segíti az akciónkat – mondja Bonnyai Sándor, aki maga is óriási meglepetésként élte meg, hogy túlszárnyalták a tavalyi mennyiséget: a csütörtöki állás szerint 1040 gyermeket már biztosan meg tudnak ajándékozni. Ám még most sincs vége a sornak, hiszen további városokból is jönnek összegyűjtött csomagok, Budapestről például egy több mind kétszáz darabos szállítmány híre érkezett.

Az összes ajándék Debrecenben találkozik, ahonnan jövő héten kedden, diplomata útlevéllel segíti a határon átjutást a Református Szeretetszolgálat. Onnan a Bonnyai-testvérek három-négy napon keresztül viszik majd el a célállomásokra, és adják át személyesen a kis kezekbe a cipős dobozokat.

 

 

Itthon

Dr. Pappné Darida Andrea: Együtt sokkal többet tudunk elérni, mint külön-külön

Kálmán Tibor, Békés város polgármestere a napokban jelentette be, hogy új igazgató érkezett a nagy múltú Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ élére dr. Pappné Darida Andrea személyében. A központ új vezetője a versenyszférából érkezett, egy felnőttképzéssel és rendezvényszervezéssel foglalkozó kft.-nek volt eddig az ügyvezetője.
18:40
FEL