A legapróbb szív a legnagyobb: Elkezdődött a karácsonyi cipősdoboz akció

2018. november 23. 18:26 | Szabó Rita

Ismét szárnyakat bontanak a Karácsonyi Angyalok! Elkezdődött a cipősdoboz akció, amellyel Bonnyai Sándor és csapata a kárpátaljai rászoruló gyermekek karácsonyát szeretné szebbé tenni. Múlt évben a társadalmi összefogással 1332 cipődoboznyi szeretetcsomagot osztottak ki a nehéz sorsú gyerekek között.

 

 

A Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Általános Iskola 4.A osztályos tanulói már több éve csatlakoztak a kezdeményezéshez. A szeretetcsomagok megtöltéséhez mindenki hozzájárult, diákok és tanárok egyaránt, de még az iskolavezetés is, ki-ki úgy, ahogy tudott.

– Az ajándékok nagy részét otthonról hozzuk, de az iskola, és a tanárok is hozzájárulnak az akcióhoz. Én nagyon boldog vagyok, hogy segíthetek a gyerekeknek és, hogy láthatom az arcukat, amikor Sanyi bácsi megmutatja a róluk készült fényképeket és videókat.  Továbbá azt is szeretem, hogy ezt az érzést megoszthatom az egész világgal - mesélte Hajdú-Adamik Csenge.

A tanulók szívesen és lelkesen veszik ki részüket a gyűjtésből. A diákok számára a karácsony és a segítségnyújtás egyaránt fontos.

– Nekem azt jelenti a karácsony, hogy megajándékozhatok másokat, szeretek ajándékot kapni is, de sokkal jobb dolog adni. Nekem az is örömet okoz, hogy más gyerekek örülnek - árulta el Balogh Flóra.

– Nagyon szeretem ezt a cipősdoboz akciót, és imádom Bonnyai Sanyi bácsit is - osztotta meg Molnár Dávid Ferenc.

 

A negyedikesek tanítója elmondta: több ilyen jellegű akcióhoz is csatlakoztak már az osztállyal és fontos számára, hogy a gyerekeket arra nevelje, hogy adni és segíteni jó.

– A gyerekek számára kellenek a példaképek. A mai világban, amikor a celebek a diákok példaképei, akkor  fontos szerintem, hogy egy Bonnyai Sanyi legyen a példakép. Fontos, hogy a gyerekek, amikor ő  idejön azt érezzék , hogy ő az az ember, akire fel lehet nézni és ő az, akinek az útját lehet követni - fogalmazott Bordás Andrea tanító.

A kezdeményezés november 19-én kezdődött, melyhez idén is több szervezet, vállalkozás és egyházközség csatlakozott – tájékoztatott az ötletgazda Bonnyai Sándor. Az akció egészen december 13-áig tart, ezután indulnak útra az önkéntesek.

– Karácsony előtt négy napon keresztül leszünk Kárpátalján. Reményeim szerint hat településen tudunk csomagokat osztani és bízom benne, hogy a tavalyihoz hasonló cipődoboz szám összejön idén is. Ott leszünk Bótrágy, Dimicső, Kisdobrony, Nagydobrony, Tiszaágtelek és Szernye község településein - mondta el Bonnyai Sándor.

A felajánlásokat 5 megyében, 13 városban és 22 gyűjtőponton várják, köztük szerkesztőségünkben, a Békéscsabai Médiacentrum telephelyén, a Szabadság tér 20-22. szám alatt is.

Forrás: Bonnyai Sándor

 

További programok »

7.TV

Evangélikus és református istentiszteletek újra a 7.Tv műsorán

A békéscsabai evangélikus és református gyülekezetekben, a járvány tavaszi hullámához hasonlóan, jelenleg sem tarthatnak istentiszteleteket. Ezzel szemben - ugyan szigorú óvintézkedésekkel -, de a katolikus templomokat továbbra is látogathatják a hívek. A 7.Tv Támasz című műsorában nézőink újra láthatják az evangélikus és református istentiszteleteket vasárnap délelőtt 9 és 10 órától.
2020. november 21. 12:57
FEL