Csabai és Békés megyei családokon segítenek a 6-os választókerület adakozói

2018. december 19. 11:34 | Szabó Rita

Több, mint 300 cipősdobozt gyűjtöttek össze a békéscsabai 6-os számú választókerület adományozói. Fülöp Csaba önkormányzati képviselő harmadik alkalommal csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat által életre hívott cipősdoboz akcióhoz, melynek részeként rászoruló gyermekek karácsonyát szeretnék szebbé tenni. A választókörzet két intézménye a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola és a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium diákjai is harmadik éve segítik a gyűjtést.

 

 

A gyűjtésben az Andrássy Gyula Gimnázium tanulói is kivették a részüket. A diákok lelkesen pakolták tele a dobozokat, hogy szebbé tegyék a rászoruló gyerekek karácsonyát.

– A dobozokba leginkább édesség és könyv került. Azt mondtam a tanulóinknak, hogyan olyan dolgokat tegyenek a csomagokba, amelyeket ők is szívesen kapnának, és aminek ők is örülnének. Ahogy elnéztem, mindenki megfogadta a tanácsot és így állította össze az ajándékdobozokat - tájékoztatott Jámbor Éva az Andrássy gimnázium intézményvezető-helyettese.

 

 

Mind a gimnázium, mind pedig az általános iskola vezetősége fontosnak tartja, hogy a tanulók figyelmét felhívják az adományozás és adakozás jelentőségére.

– Ez az akció egy rendkívüli nevelési lehetőség. Nagyon jó látni, ahogyan az osztályfőnökök beszélgetnek a gyerekekkel a felhívásról. Nagyon jó látni a picurkákat is, akik a szüleik segítségével hozzák a nagy dobozokat, igazán szívmelengető érzés  - fogalmazott Pap-Jóljárt Gyöngyi a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola, intézményvezetője.

A Baptista Szeretetszolgálat 15 éve hívta életre a cipősdoboz kezdeményezést, amelyhez három éve csatlakozott Fülöp Csaba. Ezalatt az idő alatt a választókerület adományozói közel 1000 csomagot gyűjtöttek össze.

 

 

– Azt gondolom, hogy ez egy nagyon fontos és támogatandó cél. Különösen ebben az időszakban, hiszen karácsonykor derül  ki az, mennyi rászoruló gyermek, és mennyi rászoruló család van körülöttünk. Nagy örömmel tölt el, hogy ezeknek a családoknak a karácsonyfája alá ajándékot tudunk tenni a kezdeményezés segítségével. A két intézményben 315 doboz gyűlt össze. Az intézmények diákjai, tanárai és dolgozói nagy összefogással és lelkesedéssel gyűjtötték a dobozokat - árulta el Fülöp Csaba.

Az önkormányzati képviselő hozzátette: az ajándékok nagy részét békéscsabai és Békés megyei családokhoz juttatják el, ezzel is segítve a helyieket.

 

További programok »

FEL