Lőszergyártás indulhat Magyarországon

2019. február 23. 16:59 | behir

Lőszert és lőport is gyártanak majd hosszú távon Magyarországon azokhoz a magyar-cseh fegyverekhez, amelyeket Kiskunfélegyházán állítanak elő – írja szombati számában a Magyar Nemzet.

Az év második felében elkezdődik a sorozatgyártás a kiskunfélegyházi magyar fegyvergyárban. A tervek szerint hosszú távon nemcsak kézi lőfegyvereket, pisztolyokat, géppisztolyokat és gépkarabélyokat fognak Magyarországon gyártani, hanem a hozzájuk szükséges minőségi lőport és lőszereket is – tudta meg a Magyar Nemzet. Információik szerint ezzel önállósíthatja majd magát a magyar fegyveripar, amely egyelőre cseh licenc alapján szerel össze fegyvereket a Magyar Honvédségnek, a büntetés-végrehajtásnak és a rendőrségnek.

Ezekből a fegyverekből eddig tízezer darabot osztottak ki a hadsereg alakulatainak, erről Benkő Tibor honvédelmi miniszter számolt be a budapesti Petőfi-laktanyában. Az üzemben nyárra készítik fel az infrastruktúrát a termelés beindításához, addigra megkötik a szerződéseket a gyártósorokon dolgozó szakemberekkel is.

Forrás: hirado.hu

További programok »

Jövő biztonsága

Elismerték a Békés megyei tűzoltók munkáját

A Békés megyei hivatásos és önkéntes tűzoltók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében nyújtott kiemelkedő munkáját ismerték el a napokban a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon. A tűzoltók a június 27-ei viharban keletkezett kárfelszámolásban vettek részt.
2019. július 14. 11:36
FEL