Lipcsei Emese, a Belvár jelöltje az új diákpolgármester

2022. október 6. 20:54 | Varga Diána

Csütörtökön véget ért a 30. Csabai Garabonciás Napok, melynek záró akkordja a diákpolgármester választás volt. Az elektorok és a zsűri Lipcsei Emesét hozta ki győztesként, ezzel a Belvár jelöltje a Gara történetének második női diákpolgármestere.

Magyarország legnagyobb középiskolás fesztiválja hétfőn, fáklyás felvonulással kezdődött, a négy napos programot pedig számos rendezvény kísérte, többek közt a ligeti ifjúsági tér átadása, rendhagyó irodalomóra, sportparádé és kiállítás is. A diákok mindeközben birtokukba vették a békéscsabai főteret, a csabai középiskolák kampánystábjai, illetve a diákpolgármester-jelöltek pedig arról igyekeztek meggyőzni társaikat, hogy az ő aspiránsuk a legalkalmasabb a város kulcsának átvételére. 

A programsorozat csúcsa mindig a záró nap, ekkor gyűlnek össze ugyanis az elektorok, hogy megszavazzák a diákpolgármestert – ez idén sem történt másképp. A végeredményhez ugyanakkor a stábok, illetve a jelöltek egész heti teljesítménye is hozzájárul, ezt zsűri pontozza. 

A csütörtök este, a Csabagyöngye Kulturális Központban megtartott eredményhirdetésen Herczeg Tamás országgyűlési képviselő idézte fel korábbi emlékeit a garabonciás napokról, illetve az országgyűlési, illetve a diákpolgármester választások közt vont párhuzamot, majd Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere gratulált a tavalyi dobogósoknak, illetve az idén induló jelölteknek és stábjaiknak.

 

Galéria

 

A diákok felfokozott hangulatban várták a végeredményt, mi sem húzzuk tovább az időt, íme az összesített eredmény:

8. helyezett: Vágási Viktória - Trefort

7. helyezett: Seben Zalán - Vízmű

6. helyezett: Paulik Tamás - Gészi

5. helyezett: Pribojszki Péter - Közgé

4. helyezett: Petrovszki Liza - BEG

3. helyezett: Éber Boldizsár - Szegya

2. helyezett: Csontó Norbert - Andrássy

1. helyezett: Lipcsei Emese - Belvár

 

A behir.hu élő közvetítését az utolsó pillanatokról itt találja: 

 

 

A város kulcsát tehát a Belvár jelöltje vette át Szarvas Pétertől, míg az Andrássy és a Szegya aspiránsa diák-alpolgármesterként segíti Emese munkáját a következő egy évben. 

További programok »

FEL