Az új diákképviselőket fogadták péntek reggel a városházán

2022. október 7. 12:02 | Papp Ádám Sándor

A 30. Csabai Garabonciás Napok győztese, a csütörtökön diákpolgármesternek megválasztott Lipcsei Emese, valamint a két új diákalpolgármester, Csontó Norbert és Éber Boldizsár a békéscsabai városházán kezdte a napot pénteken. A hagyományokhoz hűen Szarvas Péter polgármester, valamint Varga Tamás és Nagy Ferenc alpolgármester fogadta az új diákképviselőket.

Mint arról korábban beszámoltunk, a héten rendezték meg a jubileumi, 30. Csabai Garabonciás Napokat. Csütörtökön a diákpolgármester-választást Lipcsei Emese és a Belvár nyerte meg, második helyen végzett Csontó Norbert, az Andrássy jelöltje, míg a harmadik pozíciót Éber Boldizsár és a Szegya stábja tudhatta magáénak.

Pénteken délelőtt Szarvas Péter polgármester, Varga Tamás és Nagy Ferenc alpolgármesterek, valamint Szántó Zsolt kabinetvezető fogadta a jubileumi Csabai Garabonciás Napok első három helyezettjét. A városvezető gratulált minden induló iskola jelöltjének, véleménye szerint a diákság idén kreatív, innovatív ötletekkel rukkolt elő és ezúttal is kulturált körülmények között zajlott az országos szinten egyedülálló középiskolai rendezvény.

– Ez a jubileumi rendezvény is méltó volt az eddigiekhez, a nyolc diákpolgármester-jelölt és a stábok fantasztikus munkát végeztek, egészen tavasztól kezdték a felkészülést a négy napra. A fiatalokat érintő kérdésekbe bevonjuk a diákképviselőket, városi rendezvényeken számítunk rájuk. Nem csupán protokolláris eseményeken vannak közös programjaink, hanem várjuk tőlük azokat a városi közéletet javító gondolatokat, ötleteket, amelyekkel tudjuk Békéscsabát tovább építeni, szépíteni. Erre a közelmúltban volt számos példa, így bíztattam a fiatalokat arra, hogy legyenek ezen a téren is aktívak – emelte ki Szarvas Péter.

Lipcsei Emese a Csabai Garabonciás Napok történetének második hölgy győztese úgy, hogy legutóbb 1992-ben diadalmaskodott női induló. A diákpolgármester, valamint alpolgármesterek óriási élményként élték meg az elmúlt napokat. A diákképviselők elmondták, hogy az előttük álló egy évben az önkormányzattal együttműködésben azon dolgoznak, hogy a tanulók érdekeit képviseljék.

– Az alpolgármesterekkel az elsődleges célunk az újonnan létrehozott ifjúsági közösségi tér népszerűsítése, programok létrehozása. Ezzel is színesítve a diákoknak szóló programok skáláját – mondta a behir.hu kérdésére Lipcsei Emese.

Az új diákképviselők még pénteken meghozták első intézkedésüket, a tanítás aznap minden békéscsabai középiskolában délben véget ért.

 

Galéria

További programok »

FEL