Szakmai bemutatókkal készült nyílt napjára a Szegya

2022. november 16. 12:39 | Papp Ádám Sándor

A beiskolázás előtt álló diákoknak, valamint szüleiknek szervezett nyílt napot kedden a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium. Az intézmény a tanévben már harmadik nyílt napját rendezte, ezúttal is látványos szakmai bemutatókkal készülve az érdeklődőknek.

Kedden délelőtt divatbemutatóval kezdődött az intézmény harmadik nyílt napja a 2022/23-as tanévben. Ezután egy látványos szituációs gyakorlat következett, ahol bemutatkoztak a rendvédelmi és egészségügyi tanulók. Az érdeklődő fiatalok és szüleik beülhettek a nyílt órákra és olyan szakmai bemutatókat tekinthettek meg, amilyen képzések szerepelnek az intézmény repertoárjában.

– Hogyha az ember úgymond túl erős iskolát választ, akkor szenvedni fog, hogyha a képességeit nem tudja kibontakoztatni, az megint nem jó. Ezért fontos, hogy a fiatalok elmenjenek minél több iskolába, és megtalálják azt a képzőintézményt, amely valóban megvalósíthatja azokat az elképzeléseket, amelyeket a pályaválasztás előtt álló diák dédelget magában. Mi hat ágazati képzést kínálunk, széles a palettánk – mondta Tálas Csaba, a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium igazgatója.

Az intézményben az egészségügyi, a szociális és a nyomdaipari képzés mellett rendészet, művészet és sportedzőképzés is szerepel a kínálatban. Az oktatás mellett az iskola diákélete is vonzó lehet a leendő tanulók számára.

– Októberben volt a 30. Csabai Garabonciás Napok, Magyarország legnagyobb diákfesztiválja. A mi intézményünk, amelyet három iskolából vontak össze, az 1992-es rendezvényt nyerte meg. Idén a RIAZ nevezetű stábommal a harmadik helyen végeztünk a Garán. Összeségében mondhatjuk, hogy nagyon jó a diákközösség az iskolánkban – erről már Éber Boldizsár diákalpolgármester beszélt.

A nyílt napon az is elhangzott, hogy az intézménybe mintegy 1000 diák jár jelenleg. Az iskola tervei között szerepel, hogy jövőre 6-7 osztályt indítanak, amelyhez mintegy 200 diák jelentkezését várják.

További programok »

Itthon

FEL