Sportparádéval indították a szerdát a Garán

2022. október 5. 10:26 | Csiffáry Zsuzsanna

Tornagyakorlatok, jóga, kiütős játék, gofri reggeli, forró tea – többek között ezekkel találkozhattak a diákok az idei, békéscsabai sportparádén. A kissé csípős reggelen a hűvösebb időjárás ellenére nyolc középiskolai csapat állt össze, hogy összemérjék erejüket.

A garabonciás napok alatt számos programon vehetnek részt a diákok, ilyen a sportparádé is. A feladatoknak a Szent István tér biztosította a helyszínt. A nyolc intézmény által felállított bódéknál volt lehetőség szendvicset, gofrit enni, valamint az hideg reggelen nélkülözhetetlen forró teát inni, hiszen a mozgásos napindító programhoz szükséges a megfelelő tápanyagbevitel. 

Borsi Vanda, a Békéscsabai Szakképzési Centrum Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégium stábjának tánctanári feladatait látja el. A sportparádé reggelén gofrisütést is elvállalta, mint mondta bármiben segíti a csapatot a garás héten. 

– Mint minden nap, így ma is van egy előre tervezett napi program. Délután sárkányhajózás is lesz, amelyen minden iskola részt vesz. Majd kampánykoncertek lesznek, amelyek sokat nyomnak a latban – tette hozzá Borsi Vanda. 

 

 

Petrovszki Liza, a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium jelöltje kiemelte, nagyon fontos számára az, hogy iskoláját színvonalasan képviseljék. 

– Erre a rendezvényre legtöbbször sportolók szoktak jönni, hogy a lehető legjobban képviseljék az intézményt. Óriási munka van ennek a sportparádénak a hátterében is, nagyon örülök annak, hogy megmutathatjuk a diákságnak, mire vagyunk képesek – fogalmazott Petrovszki Liza. 

Szerencsi Boglárka, a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium kampányfőnöke elmondta, nagy megtiszteltetés, hogy kiválasztották erre a feladatra.  

– Az a legfőbb feladatom, hogy a jelöltünket mentesítsem a stressz alól, valamint amiben csak tudom, segítsem őt. Az embereket is én figyelem, ezalatt azt is értem, hogy figyelemmel kísérem: minden programon legyenek személyek, akik képviselik az iskolánkat. A díszlet, programsorozat, tánc koreográfiájáért is nagyban én felelek – fejtette ki a kampányfőnök. 

 

További programok »

Sport

Cirkuszban is bombasztikus teljesítmény – ilyenek a csabai légtornászok

Az ALEhopp AirBorn CircusFest egy légtorna verseny, melyet a Richter Safari Park területén található cirkuszsátorban rendeztek meg hétvégén, immár másodjára. Szombatról egy, vasárnapról három aranyat hoztak a Sportolj Békés Megye SE lég-lányai, de a többi színesfém is helyet kapott a nyakakban.
16:08
FEL