Labdarúgás: hazai környezetben folytatta a felkészülést a Békéscsaba 1912 Előre

2020. január 17. 14:00 | Hidvégi Dávid

Megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapata. A másodosztályú bajnokság február 2-án folytatódik. A csabaiak első ellenfele a Vasas lesz.

A Békéscsaba 1912 Előre a mátraházai edzőtábor után hazai környezetben folytatta a felkészülést. Szerdán felkészülési mérkőzés várt a lilákra a Debreceni VSC edzőközpontjában, ahol egy szoros mérkőzésen 2-1-es vereséget szenvedtek. Ugyanakkor az ilyen mérkőzéseken nem az eredmény a fontos, a főszerep inkább az összeszokásé és a gyakorlásé. A korábbi szezonokhoz képest a téli szünetrövid volt, ennek következtében a játékosok nem ereszthettek le. A csapat egyik középpályása, Király Patrik elmondta, hhogy az ünnepeket a családjával töltötte, de a pihenés alatt is végezte a stáb által előírt egyéni edzéstervet.

– Múlt héten edzőtáborban voltunk, ahol leginkább a fizikai felkészítésen volt a hangsúly. A héten még lesz két darab edzőmérkőzésünk. Azt gondolom, hogy több hangsúlyt kap majd a taktikai gyakorlás, lassan pedig itt a bajnoki mérkőzés – emelte ki a játékos.

 

 

Az együttes a szezon folytatására az edzéseken kívül felkészülési mérkőzésekkel készül. A Békéscsaba a Debrecen elleni meccs után a Tiszakécske és a Szolnok csapatával is játszik. Szombaton dupla mérkőzéses teszten vesznek részt a játékosok a Tiszakécske ellen. A csabaiak vezetőedzője kiemelte: nagyon rövid idő áll a rendelkezésükre, hiszen a bajnokság már február másodikán folytatódik. Schindler Szabolcs hangsúlyozta: az első tétmérkőzés lesz a meghatározó, hiszen a felkészülési meccseken elsősorban a taktikai felállással kísérleteznek.

– Láthatóan jobb állapotban jöttek vissza a játékosok, megvoltak az egyéni programok, amelyet minden játékos megcsinált. Mátraházán lehetett látni, hogy a játékosok jól bírták a terhelést. Mindenki megcsinálta azt a penzumot, amit előírtunk, így kontrollálni tudtuk a munkát – fogalmazott a tréner.

A csapat keretében még több változás várható januárban. Az már eldőlt, hogy a több mint 100 másodosztályú találkozón pályára lépő Szélpál Norbert az élvonalbeli Paksba igazolt. A szakmai stáb leginkább egy támadószellemű játékost szeretett volna igazolni, hiszen a csapat kevés gólt lőtt a szezon első felében. A klub kedden bejelentette a csatár Lukács Raymond leigazolását, aki az idei NB II-es bajnokságban kilenc gólt szerzett a Kazincbarcika színeiben. A támadó egyébként decemberben a Békéscsaba ellen játszotta az utolsó tétmérkőzését a KBSC-ben, amely mérkőzésen ő fejelte azt a bizonyos fantom gólt, amely sokak szerint nem haladt át a gólvonalon. Lukácsot a szakmai stáb Debrecenben már pályára küldte.

 

Galéria

További programok »

Sport

Nőgyógyászati onkológiai világnap a Mályvavirággal és a BRSE csapatával

Szeptember 20-a tavaly óta a nőgyógyászati onkológiai világnap, melyet az ESGO ENGAGe európai betegszervezetek szövetsége hívott életre. A világnap célja, hogy nemzetközi szinten, összefogással - segítségül hívva a sportot - hívják fel a figyelmet a nőgyógyászati daganatos betegségekre, a megelőzésre, a tünetekre, a kezelés lehetőségeire.
14:04
FEL