Labdarúgás: Szélpál Norbert Paksra igazolt Békéscsabáról

2020. január 13. 17:40 | behir

A 23 éves belső védő a 2016-17-es szezonban mutatkozott be az Előrében és több mint száz másodosztályú mérkőzésen viselte a lilák mezét.

Szélpál Norbert karrierje a Szeged fiatal csapataitól indult, majd a Vasashoz, később Békéscsabára igazolt, ahonnan 17 évesen a Ferencváros U21-es csapata hívta magához. 2014-ben a Diósdi TC-től kapott profi szerződést, két évvel később viszont visszatért a csabai lila-fehérekhez. A Békéscsaba 1912 Előre színeiben összesen százhét másodosztályú és egy első ligás meccsen lépett pályára, ősszel sérülés miatt mindössze kilenc alkalommal számíthatott rá Schindler Szabolcs. A védő egy alkalommal szerepelt az U21-es válogatottban is. Az elsősorban a védelem közepén bevethető Szélpál nem mozog idegenül a védelem bal oldalán sem.

 

(Fotó: paksifc.hu)

(Fotó: paksifc.hu)

 

- Először is köszönettel tartozom a Békéscsabának az ott töltött évekért, de most egy gyerekkori álmom vált valóra, hiszen első osztályú csapathoz tudtam igazolni. Szeretném meghálálni a paksi klubvezetők bizalmát, és készen állok rá, hogy beverekedjem magam a kezdőcsapatba, ezáltal pedig segítsem a klubot, valamint gyűjtögessem NB I-es mérkőzéseim számát – idézi a játékost új klubja hivatalos honlapja, a paksifc.hu.

Az NB I-ben szereplő klub három és fél évre szóló szerződést kötött a játékossal. A védő előzetes engedéllyel a múlt héten elutazott a paksiakkal Törökországba, így már napok óta új csapattársaival együtt készül Belekben.

A Szélpált képviselő ügynökség, a Professional Footballers Agency is beszámolt az átigazolásról, s azt is hozzáteszik, hogy a Paks kivásárolta a játékost az élő szerződéséből - írja a Nemzeti Sport Online.

 

További programok »

FEL