Nagy érdeklődés mellett tartották meg az utolsó Sporthétfőt - galériával

2023. szeptember 19. 19:29 | Vincze Attila

Lezárult az idei Sporthétfő programsorozat a Szent István téren. A nagy hőség miatt elmaradt augusztus 28-i alkalmat kedden pótolták be a szervezők.

Ezúttal is számos népszerű csabai sportegyesület és klub tagjai gyűltek össze a város főterén kedden délután. Ilyen volt többek között a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgócsapata, akik a nemrégiben az utánpótlásból a felnőtt csapatba került fiatalokkal érkeztek. Kuzma Hunor és Komáromi Csongor a behir.hu-nak arról beszéltek, hogy a kezdeti nehézségek után sikerült beépülniük a felnőtt keretbe és immár büszkén viselik az NBIII-as mérkőzéseken is az Előre mezét.

Csató Sándor vezetődző kérdésünkre elmondta, mint ahogy korábban a Győrnél, most is az a célja, hogy minél több fiatal kerüljön fel az első csapatba. 

– Mikor az NBII-es kerethez kerültem Győrben vezetőedzőként akkor 10 játékos került fel a 19-ből hozzám, mind a 10-nek lehetőséget adtam, éltek is vele nagy többségében, úgyhogy szeretem a fiatalokat, lehet rájuk számítani. Bízok benne, hogy itt is találunk olyanokat, akik hosszútávon megoldják Békéscsaba labdarúgását – fogalmazott. 

A téren kint voltak a Békéscsabai KK kosárlabda utánpótlás csapatai is. Jancsika Árpád technikai vezető kiemelte, hogy örülnek minden olyan lehetőségenek, amikor megmutathatják magukat a nagyközönségnek, jóllehet nagyon sokan kezdtek kosarazni náluk az utóbbi időben. 

– Szinte minden nap kapok egy telefont, hogy elkezdene valaki nálunk kosarazni és ezért is az elmúlt négy évben már olyan magasra duzzadt a taglétszámunk, hogy azzal vagyunk bajba, hogy nincsen elég termünk. Most az elnökségnek az a fő feladata, hogy kerítsünk még edzésidőpontokat, mert szerencsére egyre népszerűbbek vagyunk a fiatalok körében – jegyezte meg. 

Az egyéni sportok közül a vívók is bemutatót tartottak. Mecskó Máté, az Alföld Vívó Akadémia edzője hangsúlyozta, hogy Csabán egy kicsit hátrányban vannak a többi sportággal szemben, mivel a vívás közönsége nem olyan széles, mint például a labdajátékoké, de az ilyen alkalmak segítenek a népszerűsítésben.

– Most is azért akadt érdeklődőnk, illetve szoktunk kijárni az iskolákba a tanévkezdés környékén és ott is nagyon sokan szeretik kipróbálni a vívást a műanyag fegyverekkel, nagyon jókat tudnak csatázni velük a gyerekek – zárta gondolatait. 

 

Galéria

További programok »

Sport

FEL