Labdarúgás: Fordított félidők után ikszelt a Csaba a Soroksárral

2020. augusztus 26. 21:32 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre harmadik hazai meccsén sem nyert, de egyedüliként veretlen a labdarúgó Merkantil Bank Ligában. Schindler Szabolcs együttese hiába vezetett az első félidő után, a végén mégis 1-1-es döntetlent játszott a Soroksár csapata ellen szerdán este.

 

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE – SOROKSÁR SC 1–1 (1–0)

Békéscsaba, Kórház utcai stadion, 1560 néző. Vezette: Takács János (Punyi Gyula, Szilágyi Norbert)

BÉKÉSCSABA: Czinanó – Szalai D., Farkas, Bora, Mészáros M. – Hodonicki, Hursán, Kitl (Szabó 55.), Pantovic – Paudits (Máris 61.), Lukács R. (Horváth P. 79.) Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

SOROKSÁR: Varga Á. – Kópis, Gengeliczki, Valencsik, Pászka – Huszák (Orosz 58.), Gyömbér – Csernik (Magyari 76.), Derekas, Korozmán – Erdélyi (Lovrencsics B. 64.). Vezetőedző: Lipcsei Péter.

Gólszerző: Pantovic (41.) ill. Lovrencsics B. (65.)

 

A csabai együttesnél mozgalmas volt az elmúlt pár nap: Ribánszki László eligazolt Békéscsabáról és az FK Csíkszereda együttesénél folytatja pályafutását. Uram János azonban továbbra is sérült, így Czinanó Antal állt a kapuban, a kispadon pedig a második csapat első számú kapusa, Krnács Richárd ült. Schindler Szabolcs azonban örülhetett Farkas Márk visszatérésének, a védő mellett Kitl Miklós debütált lila mezben, a Pécs ellen kezdő Babinyecz és Horváth pedig csereként várta a bevetést. A hazaiak a veretlenség megőrzéséért léptek pályára, míg a Soroksár gyengébb rajtja után javított volna. Lipcsei Péter ennek megfelelően megkeverte a lapokat, Kópis, Erdélyi, Csernyik és Korozmán is új ember volt a hétvégi összeállításhoz képest.

 

Czinanó (1) bizonyíthatott újra a csabai kapuban (Fotó: Milyó Pál)

Czinanó (1) bizonyíthatott újra a csabai kapuban (Fotó: Milyó Pál)

 

Az első lehetőség a csabaiaké volt a 3. percben, Lukács lövése elakadt egy védőben, a szögletet követően pedig Hursán nem találta el a kaput ígéretes helyzetben. Az első negyedóra főként mezőnyjátékkal telt, mindkét csapat sok hibával játszott. A 13. percben Czinanó lépett ki a kapujából bátran, Korozmán elől tisztázni tudott, a játékvezető pedig még sárga lapot is adott a támadónak szimulálás miatt. Az első kaput eltaláló lövés a vendégeké volt a 18. percben: Csernyik próbálkozását Czinanó hárította. A soroksáriak kedvet kaptak a távoli lövésekhez. Gyömbér mintegy 22 méterről lőtt és alig kerülte el a labda a bal felső sarkot a 22. percben. Két perccel később Pantovic próbálta takarásból meglepni Vargát, de ez nem sikerült, a kapus magabiztosan védett. Az első félóra végén Kitl, majd Paudits harcolt meg egy labdáért a vendég tizenhatos környékén, végül Hodonicki lőhetett éles szögből, Varga szépen védett. Hét perccel később egy gyors hazai ellentámadás végén Pantovic lőtt 17 méterről, de csak az oldalhálót zörgette meg. A csabaiak a 41. percben szerezték meg a vezetést, egy gyors ellentámadás után Szalai indított, a bal szélen Nikola Pantovic érkezett, aki befelé tolta a labdát, 16 méterről pedig pontosan lőtt, a labda a bal kapufáról vágódott a hálóba (1-0)- Pantovic majdnem rögtön duplázott, a 43. percben a felső lécet találta el! A 44. percben pedig Paudits hozhatta volna ziccerbe Lukácsot, labdája azonban hosszú lett. Az első 45 perc első fele kiegyenlített játékot hozott, de a folytatásban a hazaiak akarata érvényesült és megérdemelten vezettek.

 

Pantovic szerzett vezetést, Varga csalódottan nézett maga mögé (Fotó: Milyó Pál)

Pantovic szerzett vezetést, Varga csalódottan nézett maga mögé (Fotó: Milyó Pál)

 

A fordulást követően a Soroksáré volt az első pár perc, előbb Pászka cselsorozata volt veszélyes, majd Gyömbér fejesét kellett bravúrral védenie Czinanónak a 48. percben. Két perccel később pedig Korozmán lapos próbálkozását védte lábbal a hazai kapus. A csabaiak nagy lehetőségeket hibáztak egy óra elteltével: először Lukács passza után Paudits lőtt mellé, majd Lukács került kétszer is helyzetbe, előbb mellé lőtt, majd Varga védte az éles szögből leadott lövését. A Soroksár megbosszulta a kihagyott helyzeteket: Derekas adott be a bal szélről, középen Lovrencsics Balázs érkezett, a csereként beálló támadó pedig első labdaérintéséből, 6 méterről a kapu közepébe fejelt (1-1). A csabaiak rögtön ezután egy meg nem adott gólig már eljutottak, a játékvezető szerint Máris már kivitte a labdát az alapvonalon túlra, így beadása után Lukács hiába pörgetett a kapu jobb alsó sarkába. A 71. percben Máris szaladt el egy indítással, de Gengeliczki blokkolta a lövést. Kilenc perccel később a vendégek a vezetést is megszerezhették volna: Orosz legurítását Derekas lőtte kapu mellé centikkel. A hajrában újra Lovrencsics fejében volt a gól: egy újabb Pászka beadására érkezett a center, de öt méterről fölé fejelt.

Az első félidő után megérdemelten vezetett a Békéscsaba, a térfélcserét követően pedig volt esélye arra, hogy lezárja a mérkőzést és megduplázza az előnyét. Ez nem sikerült, a Soroksár pedig az utolsó fél órában, a cseréket követően frissebb volt, így megérdemelten egyenlített.

A csabaiak harmadik hazai meccsüket sem tudták megnyerni ebben a szezonban, de egyedüli csapatként továbbra is veretlenek a másodosztályú mezőnyben. Schindler Szabolcs gárdája legközelebb a Dorog otthonában lép pályára vasárnap.

 

Nagy csata folyt a pályán (Fotó: Milyó Pál)

Nagy csata folyt a pályán (Fotó: Milyó Pál)

 

MESTERMÉRLEG

 

Schindler Szabolcs: Az első félidő langyos futball volt, negyedórát játszottunk jól, jókor szereztük a gólt, kapufánk, helyzeteink voltak. A 2. félidőben mindkét csapat odatette magát, de 6-3 vagy 7-4 helyett 1-1 lett a végeredmény. Elégedetlen vagyok, mert ma nyernünk kellett volna. A futball törvényszerűsége érvényesült, mi nem rúgtuk be a helyzeteket, az ellenfél pedig kiegyenlített.

Lipcsei Péter: Elégedett vagyok a srácokkal, vesztett állásból jött vissza a csapat. Jól küzdöttek a fiúk, nyerhettünk volna, de az utolsó passzok nem sikerültek a második félidőben. Szerettünk volna nyerni, azonban ma egy nagyon jó Békéscsaba ellen játszottunk.

 

Galéria

 

További programok »

FEL