Labdarúgás: Az Előre a Soroksár otthonában folytatja bajnoki szereplését

2021. február 20. 13:57 | Papp Ádám Sándor

Vasárnap a Soroksár SC otthonában folytatja a labdarúgó NB II küzdelmeit a Békéscsaba 1912 Előre felnőtt együttese.

A másodosztály 25. játéknapján a tabella 8. helyezettjéhez látogat Preisinger Sándor együttese. A csapatok legutóbbi öt bajnoki mérkőzését tekintve ugyanúgy teljesítettek: két győzelem, két döntetlen és egy vereség, 8 szerzett pont. A Soroksár a Merkantil Bank Liga előző fordulójában pihenhetett, miután a Kazincbarcika elleni idegenbeli mérkőzés a pálya állapota miatt elmaradt. Lipcsei Péter együttese utoljára február 10-én szerepelt, amikor a Magyar Kupában az első osztályú Kisvárdától kaptak ki 2:1 arányban. A fővárosiaknál az előzetes információk alapján két játékos nem léphet pályára sérülés miatt: Gyömbér Gábor és Gengeliczki Gergő. A soroksári együttesben mindenki más hadra fogható lesz, hiszen nincs eltiltott játékos sem a keretben.

A Békéscsaba legutóbb az osztály harmadik helyezettjét látta vendégül február 14-én vasárnap. A Pécsi MFC együttese csupán egy döntetlent tudott elérni a Viharsarokban, miután az Előre vezetett, majd emberhátrányba került a találkozó utolsó harcminc percére. A lila-fehéreknél hosszabb a sérültek listája, miután Farkas Márk, Hursán György, Mészáros Márk, Hodonicki Márk és Pilán Márkó sem bevethető, Gránicz Patrik játéka pedig kérdéses. A csabai oldalon lesznek eltiltott és visszatérő játékosok is a Soroksár ellen. Paudits Patrik a Pécs elleni kiállítása miatt nem léphet pályára, de Király Patrik és Lukács Raymond letöltötte büntetését, ők ebben a fordulóban már Preisinger Sándor rendelkezésére állnak.

A két együttes legutóbb tavaly augusztus 26-án szerepelt egymás ellen a Merkantil Bank Liga 6. fordulójában. A Békéscsabán lejátszott mérkőzés pontosztozkodással ért véget, miután Nikola Pantovic és a soroksári házigólkirály, Lovrencsics Balázs talált be.

A Soroksár SC - Békéscsaba 1912 Előre NB II-es bajnoki találkozó vasárnap 14 órától kezdődik a budapesti Szamosi Mihály Sporttelepen.

 

További programok »

FEL