Kétgólos vereséget szenvedett a Soroksár otthonában a Békéscsaba 1912 Előre

2021. február 21. 16:12 | Papp Ádám Sándor

A Soroksár SC otthonában folytatta a labdarúgó NB II küzdelmeit a Békéscsaba 1912 Előre felnőtt együttese vasárnap délután. A csabai labdarúgók 2-0 arányban maradtak alul a fővárosiak ellen, egy helyzetekben gazdag mérkőzésen.

SOROKSÁR SC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 2–0 (1–0)
Szamosi Mihály Sporttelep, zárt kapuk mögött. Vezette: Zám Zsolt (dr. Bede Tamás, Mohos Milán)
SOROKSÁR: Szécsi G. – Gárdos, Takács Zs., Valencsik, Pászka – Derekas, Hudák – Csernik (Orosz, 74.), Korozmán (Szerető, 80.), Ramadan (Tóth D., 74.) – Lovrencsics B. (Erdélyi, 80.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
BÉKÉSCSABA: Uram – Nagy S., Fazekas, Bora, Horváth P. – Szabó P. (Babinyecz, 85.), Kitl M. (Kasik, 85.), Király P. – Máris, Lukács R. (Gránicz P., 46.), Kovács Á. (Styecz, 46.). Vezetőedző: Preisinger Sándor
Gólszerző: Valencsik (14.), Korozmán (70.)

A másodosztály 8. helyezettjéhez látogatott vasárnap a Békéscsaba 1912 Előre együttese, amely egy héttel korábban 1:1-es döntetlent játszott a feljutási álmokat dédelgető Pécs ellen.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, az első helyzet a 9. percben adódott a sárga mezes hazaiak előtt: Gárdos András beadását fejelte Derekas Zoltán a csabaiak kapuja mellé. A lila-fehérek első kísérlete két perccel később jött, amikor Máris Dominik távoli lövését védte Szécsi Gergő. A 14. percben megszerezte a vezetést a Soroksár: pontrugás után a vendégek védőit megelőzve csapott le a labdára Valencsik Dávid, aki Uram János mellett bepöckölte a játékszert a kapuba (1-0). A 19. percben közel volt az egyenlítéshez a Békéscsaba, miután Lukács Raymond lőtt kapásból a tizenhatoson belülről, de Szécsi hárítani tudott. Három perccel később megduplázhatta volna előnyét a házigazda: Ramadan Ammart ugratták ki, aki a kapujából későn érkező Uram fölött átemelte a labdát, de kísérletéből nem született gól. A 30. percben ismét közel volt a gólszerzéshez a Soroksár, miután Derekas beadására Korozmán Kevin érkezett, de a támadó csukafejesét a vendégek hálóőre bravúrral védte. Három perccel később Csernik Kornél vitte egy az egyben a labdát a Békéscsaba kapujára, de a parádésan védő Uram újabb góltól mentette meg csapatát. A 40. percben Király Patrik tüzelt a hazaiak kapujára egy csabai beadást követően, a kísérlet azonban jócskán a léc fölé szállt. 

 
Sok helyzet és kontratámadás jellemezte a második félidőt

 

Két friss embert küldött a pályára Preisinger Sándor az első félidőt követően. Lukács Raymond helyett Gránicz Patrik érkezett, míg Kovács Ádámot Styecz Bence váltotta a Békéscsabánál. A második játékrész első helyezete a csabaiak kapuja előtt adódott: az 50. percben 20 méterről próbálkozott a Soroksár egy lövéssel, de Uram könnyedén védeni tudott. Az 55. percben egy kontratámadás után Máris vezette rá a hazaiak kapusára a labdát, a támadó elgurította a játékszert a hálóőr mellett, de Takács Zsolt mentett a gólvonalról. Két perccel később hasonló helyzetbe került a Soroksár: Lovrencsics Balázs üres kapura lőhetett volna, de az utolsó percben Bora György tudott tisztázni, ebből a lehetőségből sem született gól! Lovrencsics az 59. percben egy lecsorgó labdát lőtt félig ollózó mozdulattal kapura, Uram vetődött, de látta, hogy a próbálkozás mellé megy. Szétszakadt a pálya, a csapatok gyorsan átjátszották a középpályát, a csabaiak szinte egy lapra tettek fel mindent, feltolta védelmét a vendég együttes. A 62. percben Csernik Kornél egy kiugratás után gyengébbik lábával, kisodródott szögből gurította el a játékszert a vendégek kapusa és a kapufa mellett is. Egyből válaszolt a Békéscsaba: Kitl Miklós tüzelt 25 méterről, Szécsi azonban magabiztosan fogta a lövést. Alig telt fél perc, Máris a tizenhatoson belül harcolt kimagának helyzetet, a hazaiak hálóőre viszont újabb bravúrt mutatott be. A kontra után ismét Csernik jutott ziccerbe, lövését védte Uram, majd az ismétlésben már nem volt erő. A 70. percben megduplázta előnyét a Soroksár: a csabai védők fentragadtak egy pontrugást követően, amelyből kontrát vezetett Lipcsei Péter együttese. Csernik vitte le az alapvonalig a labdát, majd bepasszolta az érkező Korozmán Kevin elé, aki öt méterről az üres kapuba lőtt (2-0). A 77. percben egy gyorsan elvégzett szögletet követően Horváth Péter lőtt távolról, azonban ezt is védte a hazaiak kapusa. Egy perccel később Hudák Martin próbálkozott 20 méterről, a labda az alsó sarokba tartott, Uram ismét a helyén volt. A 85. percben ismét kettőt cserélt a Békéscsaba: Kitl Miklós és Szabó Péter számára véget ért a meccs, érkezett Babinyecz Balázs, valamint Kasik Ákos. A 90. percben ismét vendég ziccert regisztrálhattunk, azonban ezen a mérkőzésen semmi sem jött össze a liláknak, Gránicz tüzelt éles szögből, Szécsi ismét védett.

A hosszabbítás már nem hozott változást, a Soroksár egy helyzetekben gazdag mérkőzésen 2-0-ra győzte le a Békéscsaba 1912 Előre együttesét. A fővárosiak sikerükkel a tabella 6. helyére léptek fel, míg a viharsarkiak visszacsúsztak a 12. pozícióba. A lila-fehérek legközelebb február 28-án 14 órától fogadják hazai pályán a 14. helyezett Dorog csapatát. 

 

Sport

Labdarúgás: Élre ugrott a Schindler Szabolcs vezette Vasas az NB II-ben

Schindler Szabolcs a 2020/21-es szezont még a Békéscsaba 1912 Előre élén kezdte meg, de egy megkeresést követően vállalta, hogy idény közben átveszi a feljutást megcélzó Vasas gárdáját. Az angyalföldiek csupán 11. helyen álltak az NB II-ben, amikor kinevezték az új vezetőedzőt.
2021. március 4. 07:34
FEL