Közösségépítő programok a csabai játszótereken

2019. július 9. 17:30 | Gyemendi Réka

Arcfestés, ügyességi játékok és babajátszó – többek között ezekkel várták a gyerekeket és szüleiket Békéscsabán, a Fövenyes utcai játszótéren hétfőn.

A „Kalandozások Békéscsaba játszóterein” című programsorozatot a Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány szervezi azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a város játszótereire. Az egyesület az egyik nagy hipermarket-lánc, a Tesco „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű pályázatán ért el második helyezést, ennek köszönhetően 200 ezer forint értékű támogatásban részesültek.

– Alapítványunk már majdnem 10 éve szervez a városban játszótéri programokat. Felnőtt egy olyan generáció, amelynek tagjai már segítőként fordulnak meg a város játszóterein, nem játszó gyerkőcként. Azért tartunk ilyen programokat, mert szeretnénk egy picit megszínesíteni az itt eltöltött időt, azt a szabad játékot, amelyet a játszóterek kínálnak – mondta el Zsótér Mária, a Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány elnöke. Hozzátette: a játszóterek lehetőséget kínálnak arra, hogy sokféle programnak helyet biztosítsanak, így  1956-os-, drogprevenciós- vagy éppen közösségfejlesztő programoknak.

 

Kép: Tóth Áron

 

– Békéscsaba szerencsés, hiszen a város minden részében szépen felújított játszóterei vannak. Ezekkel a programokkal szeretnék felhívni a figyelmet ezekre és motiválni a gyerekeket, szülőket, hogy látogassanak el a város több terére is. Az a tapasztalatuk, hogy a kisgyermekes szülők bátran kerekednek fel és keresik a különleges programokat a gyermekeiknek – foglalta össze az elnök.

Az érdeklődők a játszótéri programokkal négy helyszínen találkozhatnak a nyáron: a Fövenyes utcai játszótér után legközelebb július 15-én a Szigligeti utcai, július 22-én a Trefort utcai, augusztus 5-én pedig a családok a Veres Péter utcai téren tölthetnek el egy közös délutánt.

További programok »

Kultúra

Ando György: Öröm, hogy újra megnyithatott a múzeum

Június 23-án újra megnyitotta a kapuit a Munkácsy Mihály Múzeum. Az újranyitás körülményeiről és a tervezett programokról beszélgetett Ando Györggyel, az intézmény igazgatójával Tóth Bianka a 7. Tv Aktuális című műsorában.
2020. július 12. 14:14
FEL