Egy étterem felújításban segédkezett a férfi klub szombaton

2021. június 12. 14:43 | Gyemendi Réka

Egyensúly Moka-Food néven nyit éttermet az Egyensúly AE Egyesület a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft.-vel együttműködve Békéscsabán. A kifőzde egyelőre még csak ételkiszállítással foglalkozik, menüjük pedig kielégíti a speciális (vegán, mentes) étrendet tartó vásárlók igényeit. Az étterem kialakításában, rendbetételében a Férfi klub segédkezett szombaton.

Herczegné Számel Annamária, a békéscsabai Család és KarrierPONT szakmai vezetője elmondta: az itt kínált ételek a vegetáriánusoknak, ételérzékenyeknek, ételallergiásoknak is megfelelnek, hiszen, ahogy fogalmazott, ez Békéscsaba ételkihordási piacáról eddig hiányzott.

- Pályázati forrásból hoztuk létre az éttermet, de nem 100%-os intenzitással, ezért nagyon sok feladatot önerőből kell megoldanunk. Anyagi forrásokban nem bővelkedünk, ezért arra gondoltunk, hogy egyes munkákban a Férfi klub tagjai segíthetnének. Erre nagy örömmel válalkoztak is, így az órafelrakástól kezdve a fúráson át a biciklitároló felszedésén keresztül a festésig minden segtséget megadnak, így hamarosan befejeződhetnek a munkálatok az étteremnél - fogalmazott.

Opauszki Zoltán, Békéscsaba környezetvédelmi és turisztikai ügyekért felelős tanácsnoka is tagja a Férfi klubnak, aki úgy fogalmazott: ez a közöség azért jött létre, hogy a közéletben szereplő személyek társadalmilag fontos célok mellé álljanak és azokat támogassák, valamint a segítségnyújtás mellett példát is mutassanak és előre mozdítsák a város helyi közösségeinek életét.

- Túl azon, hogy ezen alkalmakkor értékteremtő munka zajlik, ezek az összejövetelek arra is jók, hogy tudjunk egy kicsit beszélgetni egymással, amire a hétköznapokban elfoglaltságaink miatt ritkán adódik lehetőség - ismertette. 

Opauszki Zoltán hozzátette: az Egyensúly AE Egyesület egy pályázatnak köszönhetően rendkívül értékes berendezéseket szerzett be, kialakították az étterem konyháját és belső tereit, a Férfi Klub pedig a külső munkálatok elvégzésében működött közre. Így többek között a homlokzatfestésben, a nyílászárók mázolásában, a külső környezet rendbetételben, megszépítésében nyújtottak segítséget szombaton.

 

Galéria

További programok »

FEL