Harmadszor is megkapta a Közművelődési Minőség Díjat a Csabangyöngye

2024. január 24. 18:00 | Fajó Attila

Közművelődési Minőség Díjat kapott a Csabagyöngye Kulturális Központ. Az intézmény az országban egyedülállóként, harmadszor érdemelte ki a kulturális szakma legmagasabb intézményi elismerését, amelyet Szente Béla igazgató és dr. Bacsa Vendel jegyző vett át.

A magyar kultúra napja alkalmából Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár és Szentmártoni János művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkár ünnepélyes keretek között átadta a minősítő pályázaton részt vett közművelődési intézményeknek a miniszteri elismeréseket. Csák János kulturális és innovációs miniszter Közművelődési Minőség Díjat kettő, Minősített Közművelődési Intézmény Címet nyolc közművelődési szervezetnek adományozott. 

 

– A minőségfejlesztés a közművelődési területen már 2011 óta használatos fogalom. 2013-ban érkezett el hozzánk az első minőség díj, amely az intézmény szervezettségét, vezetését és minden háttérmunkát, illetve tényleges tartalmi tevékenységet figyelembevéve nyerhető el. Aztán ez 2018-ban is sikerült és most itt vagyunk 2024-ben, a harmadik Közművelődési Minőség Díj boldog tulajdonosaiként – nyilatkozta hírportálunknak Szente Béla, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója. – Természetesen egy ilyen díj a további, hasonló folytatásra kötelez bennünket. Mi, mint a közművelődési intézmények legmagasabb szervezeti fokán állók, vármegyei szintű feladatellátást végzők, folytatjuk a megkezdett dolgainakat – zárta gondolatait az intézményvezető. 

 

További programok »

FEL