Nagy a sürgés-forgás a Bejó Cukrászdában, ottjártunkkor is készültek a díjnyertes mákos bejglik. Márkus Beáta mestercukrász kiemelte, hogy azért is érzik hatalmas elismerésnek ezt a díjat, mert immár 20 éve ugyanezzel a recepttel készítik bejgliket.
– Soha nem indultunk még ezen a versenyen és most is mondhatni egy véletlen folytán neveztünk. Számomra hatalmas meglepetés ez a szakmai elismerés, ugyanis 20 éve pont ugyanígy készítjük a bejglinket és most sem változtattunk semmit a receptúrán. Hatalmas öröm, hogy 60 induló közül elhozta az év bejglije címet nekünk. A cukrászat és a bejgli számomra szívügy, megvalósult álom és beteljesült szerelem – fogalmazott a mestercukrász.

Nagyon sok buktató van a bejglikészítésben, az alapanyagok és készítés terén is. Márkus Beáta kiemelte, hogy nem a receptúra a legfontosabb, hanem az odafigyelés. – Talán a bejgli igényli a legnagyobb odafigyelést az év során a cukrászdánkban. Mint egy csecsemővel, úgy kell bánni a bejglivel az első pillanattól az utolsóig – mondta a mestercukrász.
Otohal Beáta cukrász elmondta, hogy a bejglijük alapja a pozsonyi tészta, ami magas vajtartalmú. Ez az omlós és a kelttészta közötti állapot. Maga a bejgli a Bejónál 50% tészta és 50% töltelék. – Semmi extra nincsen benne, ami fokozná az összképet. Itt a hagyományos alapanyagok határoznak meg mindent. Fontos, hogy friss és frissen darált mákot használunk. A feltekerésre, az egyenletes töltelékre, a megszúrkálásra nagyon oda kell figyelni. Az üzemünkben egy sütő exkluzívan a bejgliknek van fenntartva – mondta Beáta.