Javában tart a fánkszezon

2025. február 4. 07:25 | Osgyán Ágnes

A farsangi időszakban is fontos szerepe van a gasztronómiának, az édességek közül az év ezen szakaszában a különböző fánkok kerülnek középpontba. A finomságot több verzióban elkészíthetjük.

Püski Julianna rendszeresen készít különböző finomságokat. A süteményeket sokszor jól bevált családi receptek alapján állítja össze, de szívesen kísérletezik újdonságokkal is. A farsangi időszak jellegzetes édességét is gyakran elkészíti, a szokásnak megfelelően szalagos és csöröge fánkot szokott sütni, de idén túrós verzió is készült.

– Szeretek a konyhában sürögni-forogni. Manapság sokféle recept megtalálható az interneten, néha azt sem tudom, hogy melyiket próbáljam ki. A szalagos fánkot édesanyám receptje alapján készítem, annyi változtatással, hogy vajat is használok a tészta összeállításakor – fogalmazott. Hozzátette: a csörögét még nem sikerült úgy megsütnie, ahogy gyerekkorában készítették neki.

 

További programok »

FEL