Izgalmas életkérdések a Biblia fényében

2021. november 20. 19:35 | Erdei-Kovács Zsolt

Jó, ha a világ, az élet nagy kérdéseit – teret engedve az isteni szándéknak – a Szentírás fényében próbáljuk megvizsgálni. Ezen elv mentén tartott bibliai vetületű ismeretterjesztő előadást szombaton este dr. Almási Tibor baptista lelkész, a Baptista Teológiai Akadémia (BTA) nemrégiben nyugállományba vonult rektora.

A 73 éves, gyakorló baptista lelkipásztor negyed évszázadig vezette a 115 éves intézményt, idén nyáron vonult nyugállományba. Azonban a Csabagyöngye Kulturális Központban tartott szombat esti esemény is azt jelzi, hogy nem hagyta maga mögött az aktív életet. A hívő keresztény szemszögű, bibliai alapokon nyugvó ismeretterjesztő előadás témái között a COVID-19, a nemi identitás és az eutanázia, vagyis a „kegyes halál” szerepeltek.

A díjtalanul látogatható esemény egy országos sorozat első állomása volt, melynek egyik különlegességét az adta, hogy Almási Tibor korábban, 1978-1986 között a békéscsabai baptista gyülekezetben (mai nevén az Október 6. utcai Baptista Gyülekezetben) lelkipásztorként szolgált. Ez arra az időszakra esett, amikor is három éven át az Egyesült Államokban folytatott tanulmányokat és ahonnan teológiai doktori tudományos fokozattal tért haza, amelyet summa cum laude minősítéssel szerzett meg.

Fotó: Such Tamás/BMC

 

Az eltelt évtizedekben több hazai és külföldi egyetem vendégprofesszoraként tevékenykedett, miközben a BTA tanszékvezető egyetemi tanára és az oktatási intézmény rektora volt. Az esten dr. Almási Kornél Zsolt zeneszerző és karnagy működött közre. A rendezvény fővédnöke Soltész Miklós, az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, házigazdája pedig Herczeg Tamás országgyűlési képviselő volt.

A megjelenteket Nagy Sándor, az országgyűlési képviselő kabinetvezetője köszöntötte, a szervezésben, megvalósításban pedig ifjabb Bálint József, az Október 6. utcai baptista gyülekezet egyik elöljárója vállalt oroszlánrészt.

Almási Tiborral egy, a pályáját, közel fél évszázados lelkipásztori tevékenységét, a teológiai akadémiát és a baptizmust is érintő mélyebb, hosszabb interjú készült, amely a Behir.hu oldalon lesz olvasható!

 

További programok »

FEL