Idénynyitó tréning Békéscsabán: Felbőgtek a motorok

2018. április 14. 16:38 | Mikóczy Erika

Felbőgtek a motorok: három különböző nehézségű pályán frissíthették fel tudásukat a kezdő, haladó és profi motorosok szombaton Békéscsabán, a Szarvasi úti vizsgapályán.

 

 

Nyolcadik alkalommal zajlott idénynyitó motoros tréning a Békés Megyei Kormányhivatal és a Közlekedéstudományi Egyesület Békés Megyei Területi Szervezete szervezésében, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság támogatásával. A cél most is a motorosok idény előtti átmozgatása, a vezetéstechnikai ismereteik bővítése volt, hogy az egyik legveszélyesebb közlekedési móddal élők balesetmentes közlekedőkké válhassanak.

– A motorosok kifejezetten veszélyeztetettek a közutakon, mi pedig szeretnénk, ha minél kevesebb baleset lenne. Szeretnénk, ha a Békés megyei motorosok biztonságban tudnának motorozni, és minél több vezetéstechnikai elemet megtanulnának a saját és a többi közlekedő biztonsága érdekében – fogalmazott Dobókői György, a Közlekedéstudományi Egyesület Békés Megyei Területi Szervezetének elnöke.

Az elmúlt években úgy hozta a véletlen, hogy szinte mindig esett az eső a motoros tréningek napján, ma azonban ragyogó napsütés fogadta a motorozás szerelmeseit a tréningen, amelyhez több programot is csatoltak.

 

 

– A rendezvény keretében három különböző nehézségű pályát építettünk fel, ahol a motorosok gyakorolhattak, vezetéstechnikai fogásokat tanulhattak, és próbára tehették magukat. Közlekedésbiztonsági nyílt napot is tartottunk, megvizsgáltuk a motorokat, és aki akarta, le is vizsgáztathatta járművét a program keretében a hatósági vizsgadíj megfizetése után.  A nap folyamán volt előadás a motoros túrák szervezéséről, volt KRESZ-teszt, de ki lehetett próbálni a részeg szemüveget és a drogos szemüveget is – jegyezte meg Dobókői György.

A rendezvényt Podani Milán  streetfighter bemutatója is színesítette. Milán beszélt arról, hogy a tél után mindenkinek fel kell frissítenie tudását.

– Rendszerint télen is igyekszem gyakorolni, de igazán a mostani időjárás kedvez a motorsportnak. Rendkívül fontosnak tartom, hogy a tél után – amikor a többség nem ül motorra – mindenki felfrissítse, ismét előhívja azt a tudást, ami benne van. Erre pedig nagyon jó egy ilyen rendezvény – fogalmazott Podani Milán, aki most a Divízió 1-es kategóriában versenyez nagy köbcentiben.

A rendezvényen bárki részt vehetett a saját járművével, hogy annak vezetéstechnikai sajátosságait jobban megismerve, ezután még biztonságosabban közlekedjen a mindennapokban.

 

További programok »

FEL