Nem árt frissíteni a tudást, mielőtt motorra pattanunk

2021. március 12. 07:38 | Csiffáry Zsuzsanna

A jó idő beköszöntével egyre több motorossal lehet találkozni az utakon. A szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy a több hónapos kihagyás után érdemes felfrissíteni a tudást a balesetek megelőzése érdekében, valamint fontos a motorok műszaki átvizsgálása is.

Patócs Sándor több évtizede szenvedélyes motoros. A jó idő beköszöntével már az ő garázsából is előkerült kedvence. A rutinos motoros kiemelte, hogy kötelező bukósisakot hordani, amelynek pontosan illeszkednie kell a vezető fejére. Hangsúlyozta: ahhoz, hogy egy motoros tavasszal újra bátran és nyugodtan közlekedjen, több mindent ellenőrizni kell. Kiemelte például a gumiabroncs állapotát, illetve a megfelelő bukósisak használatát. 

 

Patócs Sándor_motor

 

Szilágyi Szabolcs vezetéstechnika oktató elmondta, hogy a járvány-időszakában változtak a motoros jogosítvány megszerzéséhez szükséges követelmények. Kiemelte, hogy hosszas egyeztetést követően most már hangsúlyosabb szerepet kapnak az összetettebb vezetéstechnikai elemek a vizsgafeladatok között. A szakemberek a motorozás fontos jellemzőire, a tempóra és a dinamikára hívják fel a figyelmet. Az oktatás pedig leginkább arra helyezi a hangsúlyt, hogy a vezető mindezt uralni is tudja.

 

Szilágyi Szabolcs_motor_vezetéstechnika oktató

További programok »

Itthon

Szeptemberben a vendégéjszakák száma meghaladta a 2019-es számokat is

A vártnál is jobb eredményeket hozott a szeptember, ugyanis a vendégéjszakák száma 65 százalékkal meghaladta a tavalyi adatot, ráadásul 4 százalékkal túlszárnyalta a 2019-es, a koronavírus-járvány előtt mért számokat is - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a szervezet hivatalos, szombaton közzétett podcastjában.
2021. október 16. 17:37
FEL