Hungarikum a középpontban - kiadta 11. szakácskönyvét a Békés Megyei Hírlap

2017. november 11. 06:20 | Papp Ádám Sándor

A magyar konyhára jellemző, igazi hungarikumokkal teli szakácskönyvének újabb kötetét mutatta be pénteken, a Békés Megyei Hírlap. A kötet címe: "Hungarikumok, helyi ízek olvasóinktól."

A lap minden évben, egyre változatosabb tematikában igyekszik megjelentetni újabb kötetét. Idén, a hungarikum volt a fő téma emelte ki a Békés Megyei Hírlap főszerkesztője, Pocsaji Richárd.

Az újság olvasói minden évben beküldhetik receptjeiket, amelyek lehetőség szerint bekerülnek a szakácskönyvbe. A zsűri idén közel 150 receptet kapott meg, ez alapján az ételt a beküldővel közösen készítették el, kóstolták meg, majd értékelték.

Biztos, hogy aki beküldte és olvasta a könyvben megjelent receptet az észrevette, hogy kisebb változások vannak benne. Ez azért van, mert van egy karakterszám amelynek meg kell felelni, ám ezt úgy oldottuk meg, hogy lényegében ne változzon a recept, illetve az étel elkészítése, fűszerezése, állaga vagy íze fogalmazott Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke.

A több, mint 150 receptet tartalmazó könyv 1790 Ft-ért vásárolható meg a Békés Megyei Hírlap székhelyén.

 

 

 

További programok »

Itthon

A Színészválogatott is játszott Mezőmegyeren, a családi napon

Egész napos rendezvényre várták a megyerieket és a csabaiakat a mezőmegyeri sport komplexumba hétfőn, a kora délelőtti óráktól. Napközben a színpadon Hevesi Imre, Balázs Pali, este Tabáni István énekelt, a nagypályán a Színészválogatott focistái rúgták a bőrlabdát.
2019. augusztus 19. 19:14
FEL