A magyar konyhára jellemző, igazi hungarikumokkal teli szakácskönyvének újabb kötetét mutatta be pénteken, a Békés Megyei Hírlap. A kötet címe: "Hungarikumok, helyi ízek olvasóinktól."
– A lap minden évben, egyre változatosabb tematikában igyekszik megjelentetni újabb kötetét. Idén, a hungarikum volt a fő téma – emelte ki a Békés Megyei Hírlap főszerkesztője, Pocsaji Richárd.
Az újság olvasói minden évben beküldhetik receptjeiket, amelyek lehetőség szerint bekerülnek a szakácskönyvbe. A zsűri idén közel 150 receptet kapott meg, ez alapján az ételt a beküldővel közösen készítették el, kóstolták meg, majd értékelték.
– Biztos, hogy aki beküldte és olvasta a könyvben megjelent receptet az észrevette, hogy kisebb változások vannak benne. Ez azért van, mert van egy karakterszám amelynek meg kell felelni, ám ezt úgy oldottuk meg, hogy lényegében ne változzon a recept, illetve az étel elkészítése, fűszerezése, állaga vagy íze – fogalmazott Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke.
A több, mint 150 receptet tartalmazó könyv 1790 Ft-ért vásárolható meg a Békés Megyei Hírlap székhelyén.