Megválasztották 2019 legjobb sportolóit és az év emberét – galériával

2020. február 17. 20:08 | Hidvégi Dávid

A Békés Megyei Hírlap a Békés Megyei Kormányhivatal közreműködésével megtartotta a hagyományos, sportolókat méltató gáláját, ahol több kategóriában osztottak ki elismeréseket. A sportolók mellett Az év emberét is megválasztották.

A Csabagyönygye Kulturális Központban rendezett díjátadón Békéscsaba ismertebb sportolói és sportcsapatai jelentek meg. A Békés Megyei Hírlap és a Békés Megyei Kormányhivatal közösen ismerte el a megye legjobban teljesítő sportolóit, edzőit és csapatait.

A Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott köszöntőjében kiemelte, hogy itt is lehet alkotni és érvényesülni. Takács Árpád hozzátette: a sikeres sportolók példát mutatnak a fiataloknak abból, hogy Békés megyében jó élni. A kormánymegbízott úgy fogalmazott: el kell hinnünk végre, hogy Békés megye a nemzet közepe és nem a perifériája.

 

 

– Szokták mondani a sikeres emberekről, hogy ha máshol születnek, más korban vagy földrészen, akkor talán világhírűvé vagy világsztárrá is válhatnának. Mi nem akarunk világsztárok lenni és nem akarunk máshol élni. Itt vannak a gyökereink, magyarul sírunk és nevetünk. Magyarul álmodunk és megmutatjuk azt, hogy az álmainkból igenis tudunk valóságot tenni – részletezte Takács Árpád.

A kormánymegbízott beszédét követően megemlékeztek a nemrégen elhunytakról. Hajtman János, Szabó Károly és Baukó András emlékére egy perces néma gyászt kértek a teremben jelenlévőktől.

A Békés Megyei Hírlap főszerkesztője elmondta: szakmai zsűri választotta ki a legjobbakat, és idén is nehéz feladatuk volt. Pocsaji Richárd hangsúlyozta: minden nap beszámolnak a megyei sportolók sikereiről, kiváló eredményeiről.

 

 

– Gratulálok a díjazottaknak, akiktől azt kérem, hogy ebben az esztendőben is dolgoztassanak meg minket, kollégáimat, hogy legyen nap, mint nap miről írnunk. Szerezzenek minél több pontot, érjenek el dobogós helyezéseket, vigyék messzire Békés megye jó hírét – fogalmazott a főszerkesztő.

Kategóriák

2019 Női sportolója

3. Szél Anna, birkózó

2. Mitykó Veronika, súlyemelő

1. Márton Anita, súlylökő

2019 Férfi sportolója

3. Hidvégi Nándor, kick-boksz

2. Kós Benedek, kajakos

1. Vér Alex, fekvenyomó

2019 csapata

3. Marvel Team, erőemelés

2. Orosháza FKSE, férfi kézilabda

1. Békéscsabai Röplabda SE, női röplabda

2019 edzője

3. Nyerges Attila, kajak

2. Bökfi János, súlyemelés

1. Eperjesi László, súlylökés

2019 Leány utánpótlás sportolója

Kukely Anna, kézilabda

2019 Fiú utánpótlás sportolója

Keszthelyi Zsombor, vívás

Év Sportolója különdíj

Vizsnyai Dávid, asztalitenisz

2019 Év embere

5. Albertus László

4. Raffay Györgyné

3. Dr. Fekete István

2. Sztojka Edina

1. Nagy Lászlóné Szöllősi Teréz

Év női sportolója a hírlap olvasói szerint

Makra Noémi, torna

Év férfi sportolója a hírlap olvasói szerint

Podani Milán, extrém motorozás

Év csapata a hírlap olvasói szerint

Békéscsaba 1912 Előre, labdarúgás

Galéria

További programok »

FEL