Hat éve startolt a 7.Tv első adása

2021. november 22. 14:11 | Vári Bianka

Hat éve indult el a 7.Tv adása! A város önkormányzata még 2015-ben alapította a Békéscsabai Médiacentrumot, amely a televízió mellett két platformon, a Csabai Mérleg és a behir.hu felületein tájékoztatja a lakosságot a legfrissebb tudnivalókról.

Sok munka előzte meg a 7.Tv első adásának elindulását 2015-ben. A cég műszaki vezetője visszaemlékezve elmondta, mennyi átalakításon esett át az épület, mielőtt elindulhattak benne a televíziós felvételek.

– A stúdiónk korábban egy biztosító irodájaként működött, ezért amikor ideköltöztönk, új irodákat kellett kialakítanunk, a stúdiót újra kellett festenünk, bevezetékelnünk, valamint úgy átalakítani, hogy elegendő tér legyen a felvételekhez, és a vendégeket is megfelelő módon tudjuk fogadni – mondta Bucsai Ákos.

A hat évvel ezelőtti start óta a televízió naponta jelentkezik híradóval, valamint közéleti magazinnal. Érdekesség, hogy a pénteki már a 2181. adása volt a 7.Tv híradójának. Azóta több száz vendég fordult meg a stúdióban: intézmény- és cégvezetők, politikusok, színészek, zenészek, kitüntetettek és még sorolhatnánk. A 7.Tv több műsort gyárt a sport szerelmeseinek, kulturális tartalomból sincs hiány, de készített már gasztro- és zöldmagazint is. 

– Az idei évben egy podcastet indítottunk első Békés megyei médiumként, illetve 240 másodperc címmel rövid videókban mutatunk be olyan embereket, akiket érdekesek nézőink számára, de talán nem igazán ismerjük őket. Figyelünk az újításra, és a jövőben is izgalmas műsorokat tervezünk – fogalmazott Diós Zsolt, ügyvezető.

A 240 másodperc portréfilm-sorozat különleges megközelítésben mutatja be Békéscsaba „ismeretlen ismerőseit” – erről már D. Nagy Bence műsorvezető beszélt.

– Amikor leülünk valakivel elkészíteni egy filmet, akkor ezt nem azért csináljuk, hogy egy műsort készítsünk, hanem azért, mert mi a nézőket képviselve ülünk le az érintettel szemben. Fontos számunkra, hogy meg tudjon nyílni, el tudjon mondani akár olyan dolgokat is – semmiképpen nem a bulvár irányba elmenve – amelyekről talán még nem beszélt nagyobb plénum előtt – mondta a műsorvezető.

A 7.Tv körzeti televízióként működik, így nemcsak a békéscsabaiaknak szól, a cél a következő időszakban is az, hogy minél szélesebb közönséget érjen el és a megye számos településéről tudósítson a nézőknek, illetve az olvasóknak.

További programok »

Média

NMHH: online zaklatás gyermekkorban

Az online zaklatás (cyberbullying) leginkább a 7. és 9. évfolyamos gyerekeket érinti, és meglepő módon nem feltétlen függ össze a közösségimédia-használattal - derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kutatásából, amelyet a 11 és 17 év közötti diákok körében végeztek.
2023. július 13. 10:08
FEL