Ötéves a Békéscsabai Médiacentrum!

2020. november 20. 16:17 | D. Nagy Bence

Vissza- és előretekintéssel ünnepeltük a cég ötödik születésnapját.

Öt évvel ezelőtt köszöntötte először a békéscsabai nézőket a 7.Tv híradója. Azóta több ezer adást, számtalan riportot és magazinbeszélgetést láthattak az érdeklődők, a munka pedig 2020-ban, a koronavírus-járvány közepette sem állt meg. A kezdetekről a Békéscsabai Médiacentrum ügyvezetőjével beszélgettünk.

– Békéscsaba város közgyűlése 2015 tavaszán döntött úgy, hogy létrehoz egy önkormányzati médiacéget. Ez nem egyedülálló az országban, hiszen a legtöbb megyei jogú városban működik ilyen cég. A 7.Tv körzeti televízióként ugyanakkor nemcsak a megyeszékhelyen, hanem Békés megyében is fogható, híreink ennek megfelelően az egész megyét lefedik – összegezte Diós Zsolt. Kiemelte, hogy a médiacentrum nem indulhatott volna el és nem foglalhatta volna el jelenlegi helyét Opauszki Zoltán alapító ügyevezető és Hatala Boglárka főszerkesztő áldozatos munkája nélkül.

– Ezen a születésnapon fontos hangsúlyoznunk, hogy a teljesítményünkkel a kezdeti kételkedőket is sikerült meggyőznünk. Elmondhatjuk, hogy a Békéscsaba Médiacentrum, illetve a 7.Tv szerepét ma már senki nem vonja kétségbe, ehhez természetesen szükség volt a munkatársak profizmusára, ami kiemelt bennünket a mezőnyből – tette hozzá Diós Zsolt.

A 2020-as évre – legalábbis nagy általánosságban – feltehetőleg senki nem emékezik majd vissza szívesen. A járvány a médiacentrum dolgozóit is érintette, nemcsak a forgatások és a különböző kormányrendeletek tekintetében, hanem személyesen is: a szerkesztőségi munkát több munkatárs megbetegedése miatt – eladdig példátlanul – mintegy másfél hétig szüneteltetnünk kellett október végén. Az élet azonban ebben az évben sem állt meg, a technikai adottságok révén idén számos esetben készíthettünk műsort a különböző online videós kommunikációs fórumon keresztül. A technikai újítások mellett pedig idén új kollégákat is köszönthettünk a szerkesztőségben.

– Szeptember vége óta mint szerkesztő-riporter dolgozom a cégnél. Közvetlenül ezelőtt a Szegedi Televíziónál dolgoztam, és miután a családommal idén Gyulára költöztünk, hasonló munkakörben igyekeztem elhelyezkedni – osztotta meg Vincze Attila. Mint mondta, leginkább a közéleti témák állnak közel hozzá, az elmúlt két hónap során pedig egyre inkább szélesedett az a mozgástér, amelyben szívesen mozog.

Az idei évet értékelve, valamint a jövőbe is tekintve Diós Zsolt ügyvezető kiemelte, hogy a 7.Tv-t, a behir.hu portált működtető és a Csabai Mérleg című városi lapot kiadó médiacentrum jól vizsgázott, nézőket és olvasókat sem veszített, sőt növekedő tendencia tapasztalható. Mint mondta, szeretnék ezt a lendületet a következő öt évben, s ha lehet, még tovább megtartani.

További programok »

Itthon

Novák: idén is lehetne diplomát szerezni nyelvvizsga nélkül

Ifjúsági szervezetek javaslatai alapján a "nyelvvizsga-amnesztia" meghosszabbítását javasolja a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs a kormánynak - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter kedden Budapesten, a törzs ülése után.
13:44
FEL