Jön a Főzzünk együtt! legújabb epizódja

2020. szeptember 9. 16:47 | Csiffáry Zsuzsanna

A 7.Tv új, Főzzünk együtt! című magazinja legfőképpen azoknak kedveskedik, akiket érdekel a helyi mezőgazdaság, és az, hogy a helyi termékekből, hogyan lehet otthon is különleges, egészséges ételeket készíteni. A főzésben most közreműködik Filo Attila, a Csababerek Kft. vezetője.

A behir.hu, a Csabai Mérleg és a 7.Tv kiadója, a Békéscsabai Médiacentrum (BMC) Főzzünk együtt! című gasztronómiai magazinja szeptember 12-én 19 óra 20 perckor folytatódik. Célunk az, hogy a termőföldekről, üzemekből egészen a konyháig végigkísérjük útjukon a helyben termesztett zöldségeket, gyümölcsöket, illetve a Békés megyében készült alapanyagokat, miközben bemutatjuk a termelőket is. A szombati részben a halaké lesz a főszerep. 

– Tíz éve lettem halasgazda, előtte más területen dolgoztam. 80 hektáron gazdálkodunk és főként pontyot, busát, amurt, illetve csukát, harcsát és a süllőt nevelünk – mondta el Filo Attila. Hozzátette: a hal íze nagyban függ a víz minőségétől, éppen ezért a Kft. ötévente tisztítja a tavat. 

A szombati magazinból az is kiderül, hova exportálnak, illetve megismerhetjük, hogy a kft., hogyan válogatja, osztályozza, neveli a halakat. Az epizódban Prohászka Béla ajánlásával készítünk halas ételt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei igazgatóság konyhájában. 

 

Galéria

 

További programok »

Életmód

Az idei volt az ötödik legmelegebb november Európában

Az idei volt az ötödik legmelegebb november a kontinensen, miután 2022 nyara, valamint októbere is a legmelegebb volt Európa történetében, a felszíni levegőhőmérséklet csaknem 0,2 Celsius-fokkal haladta meg az 1991 és 2020 közötti időszak átlagát - közölte az Európai Unió (EU) műholdas Föld-megfigyelési programja, a Copernicus szerdán.
2022. december 8. 08:28
FEL