Jön a Főzzünk együtt! legújabb epizódja

2020. szeptember 9. 16:47 | Csiffáry Zsuzsanna

A 7.Tv új, Főzzünk együtt! című magazinja legfőképpen azoknak kedveskedik, akiket érdekel a helyi mezőgazdaság, és az, hogy a helyi termékekből, hogyan lehet otthon is különleges, egészséges ételeket készíteni. A főzésben most közreműködik Filo Attila, a Csababerek Kft. vezetője.

A behir.hu, a Csabai Mérleg és a 7.Tv kiadója, a Békéscsabai Médiacentrum (BMC) Főzzünk együtt! című gasztronómiai magazinja szeptember 12-én 19 óra 20 perckor folytatódik. Célunk az, hogy a termőföldekről, üzemekből egészen a konyháig végigkísérjük útjukon a helyben termesztett zöldségeket, gyümölcsöket, illetve a Békés megyében készült alapanyagokat, miközben bemutatjuk a termelőket is. A szombati részben a halaké lesz a főszerep. 

– Tíz éve lettem halasgazda, előtte más területen dolgoztam. 80 hektáron gazdálkodunk és főként pontyot, busát, amurt, illetve csukát, harcsát és a süllőt nevelünk – mondta el Filo Attila. Hozzátette: a hal íze nagyban függ a víz minőségétől, éppen ezért a Kft. ötévente tisztítja a tavat. 

A szombati magazinból az is kiderül, hova exportálnak, illetve megismerhetjük, hogy a kft., hogyan válogatja, osztályozza, neveli a halakat. Az epizódban Prohászka Béla ajánlásával készítünk halas ételt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei igazgatóság konyhájában. 

 

Galéria

 

További programok »

Életmód

Békéscsaba napjainkban

Józsa István Soma, a fent nevezett Fb-csoport alapítója és adminisztrátora szíves örömest állt rendelkezésre azzal összefüggésben, hogy egyrészt mit lehet, mit érdemes tudni róla, másrészt pedig az immár közel 26 ezer tagot számláló közösségről.
2022. január 26. 15:59
FEL