Főzzünk együtt! Főszerepben a húsok

2020. december 4. 11:24 | Csiffáry Zsuzsanna

A 7.Tv új, Főzzünk együtt! című magazinja most legfőképpen azoknak kedveskedik, akik megrögzött húskedvelők. A Békési Húsmanufaktúra vezetője ifj. Kovács István mutatja be a hústermékeiket, illetve azt, mit, hogyan kell elkészíteni. Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács ezúttal egy hentes illetve a műsorvezető segítségével egy hentes tokányt készít el tarhonya körettel.

A 7.Tv Főzzünk együtt! című műsorának legújabb epizódjában a Békési Húsmanufaktúrába nyerhetünk bepillantást, ahol a cég tulajdonosa, ifj. Kovács István mutatja be termékeiket. A pultjukban többféle láthatunk többek között vastag- és vékonykolbászt, kolozsvári-, valamint a paprikás tokaszalonnát, békési szelőmájast, füstölt disznósajtot, marhabeles párizsit, juhbeles virslit, lecsókolbászt, böllér felvágottat, fűszerezett grilltarját és a nagy népszerűségnek örvendő szilvalekváros kolbászt is. A Csabai Kolbászfesztiválra készültek, amikor – egy spontán ötlet nyomán – hazai ízvilággal szerették volna megfűszerezni a húst, a sikerük azóta is tart. 

Galéria

A manufaktúra szlogenje: "Olyan, mint régen", mivel tiszta alapanyagokat használnak és a régi ízvilág köszön vissza az elkészített termékeknél. 

István ajánlásával 80 deka sertésszűzpecsenyével, 20-20 deka füstölt szalonnával, valamint egy parasztsonkával indultunk el a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatóságának a konyhájába.

Prohászka Béla ajánlásával ezúttal hentes tokányt készítünk a 7.Tv Főzzünk együtt! című műsorában, tartsanak velünk szombaton, december 5-én 19.20 órától.

Galéria

 

 

További programok »

Itthon

Második alkalommal rendeznek Vármegyei Tűzoltó Szakmai Napot Békésen

Június 3-án szombaton második alkalommal hívják életre a Vármegyei Tűzoltó Szakmai Napot a Dánfoki Üdülőközpontban. Az eseményen a vármegye önkormányzati tűzoltóságainak munkatársai mutatják be felszereléseiket és eszközeiket, továbbá a kilátogatók több látványos bemutatót tekinthetnek meg a helyszínen.
16:47
FEL