A 7.Tv Főzzünk együtt! című műsorának legújabb epizódjában a Békési Húsmanufaktúrába nyerhetünk bepillantást, ahol a cég tulajdonosa, ifj. Kovács István mutatja be termékeiket. A pultjukban többféle láthatunk többek között vastag- és vékonykolbászt, kolozsvári-, valamint a paprikás tokaszalonnát, békési szelőmájast, füstölt disznósajtot, marhabeles párizsit, juhbeles virslit, lecsókolbászt, böllér felvágottat, fűszerezett grilltarját és a nagy népszerűségnek örvendő szilvalekváros kolbászt is. A Csabai Kolbászfesztiválra készültek, amikor – egy spontán ötlet nyomán – hazai ízvilággal szerették volna megfűszerezni a húst, a sikerük azóta is tart.
A manufaktúra szlogenje: "Olyan, mint régen", mivel tiszta alapanyagokat használnak és a régi ízvilág köszön vissza az elkészített termékeknél.
István ajánlásával 80 deka sertésszűzpecsenyével, 20-20 deka füstölt szalonnával, valamint egy parasztsonkával indultunk el a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatóságának a konyhájába.
Prohászka Béla ajánlásával ezúttal hentes tokányt készítünk a 7.Tv Főzzünk együtt! című műsorában, tartsanak velünk szombaton, december 5-én 19.20 órától.