Folytatódik az együttműködés Arad és Békés megye között

2019. május 10. 09:18 | Gyemendi Réka

Megújították az Arad-Békés megye közötti megállapodást csütörtökön Békéscsabán. A dokumentumot ünnepélyes keretek között írta alá Iustin Cionca, az Arad Megyei Tanács elnöke és Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke.

 

 

Zalai Mihály elmondta: Békés és Arad megye kapcsolata az 1980-as évek elejére vezethető vissza, azóta létezik az úgynevezett testvérmegyei megállapodás. Ezt előbb 2003-ban, majd 2007-ben újította meg a két fél, amely 2015-ig volt hatályos. Kiemelte, hogy az együttműködés viszont ezután is folyamatos volt.

 

Kép forrása: Békés Megyei Önkormányzati Hivatal

– Ez nemcsak a határon átnyúló programokat, a pályázható pénzeket, közös fejlesztések jelenti. A két megye kapcsolata mind földrajzilag, mind gazdaságilag, mind vízügyileg, de bizonyos szempontból etnikailag is nyilvánvaló – fogalmazott az elnök. A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke hozzátette: a most aláírt megállapodás határozatlan időre szól.

– Együttműködésünk rendkívül fontos, mivel közös pályázatokat nyújthatunk be európai finanszírozásra. Van már néhány konkrét projektünk, legfontosabbak a határ menti utak és egészségügyi intézmények korszerűsítése – fogalmazott Iustin Cionca.

 

Kép forrása: Békés Megyei Önkormányzati Hivatal

Az aláírást követően a további közös munkáról egyeztettek a résztvevők. A megbeszélésen öt, szakértőkből álló bizottságot is alapítottak, amelyek települések fejlesztésében vesznek majd részt.

 

További programok »

7.TV

Békéscsabai klubok sikeres mérkőzései a 7.Tv-n

A koronavírus miatt a röplabda, a kézilabda és a labdarúgó bajnokságok is véget értek, utóbbi esetében az NB I hátralévő mérkőzéseit lejátsszák. A békéscsabai klubok augusztusig biztosan nem léphetnek pályára tétmérkőzésen, de hogy nézőink ne maradjanak sport nélkül, felelevenítjük az elmúlt évek legjobb összecsapásait!
2020. május 18. 10:04
FEL