25 éves Gyula és Arad testvérvárosi kapcsolata

2019. június 20. 17:23 | Gyemendi Réka

25 éves Gyula és Arad testvérvárosi megállapodása. A jubileum alkalomból rendezték meg a Kézfogások című rendezvényt a napokban Gyulán, a polgármesteri hivatal dísztermében. Az eseményen dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere, Bognár Levente, Arad alpolgármestere, Florin Vasiloni, Románia Gyulai Főkonzulátusának főkonzulja, Pocsay Gábor, Gyula városának egykori polgármestere valamint Becsyné Szabó Márta, Gyula nyugalmazott címzetes főjegyző is köszöntötte a vendégeket.

 

 

A fürdőváros polgármestere a rendezvényen elmondta: 1994. decemberében írta alá Gyula és Arad akkori polgármestere azt a dokumentumot, amellyel elkezdődött egy olyan együttműködés, ami mára meghozta gyümölcseit.

 

Kép: Ujházi György

– Kimondhatjuk, hogy a két város kapcsolata nemcsak politikai protokoll találkozókra korlátozódik, hanem valóban mély tartalommal bír. És bizony a civil szervezeteink, kulturális intézményeink, sportegyesületeink maguktól, önállóan tartják a kapcsolatot egymással – ismertette Görgényi Ernő. 

Kiemelte: a testvérvárosi kapcsolatok hozzájárulnak ahhoz, hogy az adott térségben élők közeledjenek egymáshoz és megismerjék egymás kultúráját, értékeit.

 

Kép: Ujházi György

– Annak idején azok, akik a megállapodást elindították, hittel és barátsággal álltak hozzá, céljuk volt, hogy példát mutasson a két város. Az elmúlt több mint két évtizedben bebizonyosodott, hogy nemhiába hittek ebben: folytattuk, és egy valós együttműködést könyvelhetünk el – mondta el Bognár Levente. 

Arad alpolgármestere hozzátette: az együttműködésnek köszönhetően valódi barátságok jöhettek létre mind a lakosság, mind pedig az intézmények között.

 

További programok »

FEL