Együttműködik a Megyei Kormányhivatal és a Szent István Egyetem

2017. június 15. 18:09 | Busi Ottó

 

A tudományos eredmények hatékonyabb felhasználásához járulhat hozzá az a megállapodás, amelyet a Békés Megyei Kormányhivatal és a Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kara kötött. A megegyezés fő célja a tudományos kutatások megosztása a kormányhivatal és az egyetem közt, így lehetővé téve a régió egyes ágazatainak eredményesebb működését.

A megállapodást dr. Takács Árpád kormánymegbízott és az egyetem dékánja, dr. Futó Zoltán írta alá. A szakemberek elmondták: a fő cél a tudományos eredmények egymás közti hatékonyabb felhasználása.

dr. Takács Árpád a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja kiemelte: a megállapodás legfőbb célja az, hogy a tudományos kutatások eredményeit felhasználhassa a kormányhivatal. Többek közt akár állat-egészségügyi szempontból, akár környezetvédelem szempontból, vagy akár az agrárium szempontjából is. Hozzátette: a megállapodás határozatlan időre szól, az úgynevezett cselekvési tervet pedig minden év januárjában készítik el, meghatározva abban az adott év feladatait.

Az eseményre Szarvas mellett a 3. Búzatermesztési Regionális Konferencián került sor. A szakemberek elmondása alapján ez a rendezvény kiváló alkalom a megállapodás aláírására.

dr. Futó Zoltán a Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Karának dékánja elmondta: a konferencián gyakorlatilag azokat a legújabb innovációkat, technológiai fejlesztéseket, és azokat a gyakorlatban alkalmazható eredményeket fogják bemutatni, amely a rendezvényen jelen lévő falugazdászok, szaktanácsadók, gazdálkodók számára már a következő években a megújulás lehetőségét, a még eredményesebb gazdálkodás lehetőségét vetik fel. Hozzátette: pont ez a célja az együttműködési megállapodásnak, hogy ezekben legyen előrelépés a megyében.

Az egyezmény megkötése után a rendezvény a szakmai konferenciával folytatódott, amely szántóföldi bemutatóval egybekötött előadásokkal zárult.

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

Fejlesztéspolitika

Megújul a családsegítő épülete

Jelentős fejlesztést hajtanak végre Békéscsabán, a Szabadság tér 9. szám alatt található önkormányzati ingatlanon. Az épületet bruttó 109 millió forintból korszerűsítik. A kivitelezési munkálatok elkezdődtek, a befejezési határidő 2020. július harmincadika.
2019. október 24. 15:46
FEL