Munkavédelmi roadshow-t tartottak Békésen

2019. június 27. 18:53 | behir

A munkabalesetek 96 százalékát szabálytalan emberi magatartás okozza – hangsúlyozta Takács Árpád kormánymegbízott a munkavédelmi roadshow-n. A Békés Megyei Kormányhivatal tavaly februárban indított el egy olyan munkacsoportot, melynek célja, hogy a Békés megyei munkahelyek biztonságosak legyenek. Ez a küldetése a megye több pontján megrendezett munkavédelmi roadshow-nak is.

 

 

Évente több mint 60 halálos kimenetelű munkahelyi baleset történik hazánkban. Ezt a számot igyekszik csökkenteni a kormányhivatal által életre hívott Munkahelyek Biztonságáért Munkacsoport.

– Úgy gondoltuk, hogy hatóságként jogunk és kötelességünk egy olyan munkacsoportot létrehozni, amely a munkahelyek biztonságának fokozását szolgálja – hangsúlyozta Takács Árpád.

A megyei munkacsoport elsőként a Békési Járási Hivatalban mutatkozott be a helyi kis- és középvállalkozók előtt. A munkáltatók a Munkavédelmi Roadshow-n első kézből kapnak tájékoztatást a biztonságos munkahelyek kialakításához és fenntartásához szükséges teendőkről. A programon elhangzott: mindenki közös érdeke, hogy a munkahelyi baleseteket és a munkahelyi megbetegedéseket elkerüljék, megelőzzék.

A kormányhivatal munkatársai egy jogszabály módosító javaslatot is kidolgoztak, amely szintén a biztonságos munkahelyek megteremtését szolgálja.

További programok »

Gazdaság

Támogatások és programok segítik a méhészet versenyképességének növelését

A magyar méhészeti nemzeti program, a mézfogyasztást ösztönző kampányok, az idén meghirdetett beporzók éve egyaránt az ágazat versenyképességének és a méhészeti tevékenység hatékonyságának növelését szolgálják - mondta az agrárminiszter pénteken a Szövetségben a magyar mézért című kiadványt bemutató sajtótájékoztatón, Budapesten.
2019. augusztus 25. 08:41
FEL