Az adóügyekre is kinyílt az ablak Békésen

2018. február 1. 14:33 | Horváth Szabolcs

Az elmúlt két évben szolgáltató jellegét kívánja erősíteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal - mondta a NAV Békés megyei igazgatója azon az ünnepségen, amelyen átadták a békési kormányablak NAV ügyfélszolgálati munkaállomását. Azért, hogy az állampolgárok minél könnyebben eleget tehessenek kötelezettségeiknek, most már a kormányablakon belül intézhetik adóügyeiket, így egy helyen kapnak egységes szolgáltatást.

A kormányhivatal és a járási hivatal levetkőzte a régmúlt hatóságok öncélú és zárt, bürokratikus rendszerét - mondta beszédében a Békés megyei kormánymegbízott. Dr. Takács Árpád hozzátette, ma már egy nyitott, befogadó és támogató hatóságról van szó.

- Ez megint egy új dolog, hiszen olyan ablakot nyitunk, ahová az adóügyeikkel is fordulhatnak az állampolgárok. Egy olyan nagy, történelmi jelentőségű tettet hajtottunk végre közösen a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, amely azt hiszem, példaértékű volt Békés megyében - hangsúlyozta a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott.

Az állampolgárok mostantól, ha bemennek a békési kormányablakba, már adóügyeiket is eltudják intézni – hangsúlyozta dr. Kovács Tamás, a NAV Békés megyei igazgatója. Kiemelte, hogy a lakosság több mint nyolcvan ügykört tud elintézni a bevallástól kezdve a részletfizetésekig.

- Az alapkötelezettségeket teljes körben el tudják intézni. Amennyiben olyan speciális ügyben fordulnak az adóhivatal munkatársaihoz, mint vám és jövedéki ügyek, abban az esetben Békéscsabán van egy központi ügyfélszolgálatunk. Az volt a cél, ha az állampolgár bemegy teljesítheti minden állammal kapcsolatos kötelezettségét - nyilatkozta dr. Kovács Tamás.

A magyar kormány néhány éve határozta meg a szolgáltató állam koncepcióját – erről már Dankó Béla országgyűlési képviselő beszélt. Hozzátette, hogy a békési járásban élő több mint 37 ezer polgár már érezheti ennek hatását. Kiemelte, hogy az állampolgárok azt az időt, amit eddig utazásra szántak, már hasznosan tölthetik, ugyanis helyben is elintézhetik adóügyeiket.

Az ünnepélyes megnyitón jelenlévők jelképesen sorszámot is húztak, majd a NAV Békés megyei igazgatója ajándékot adott át a kormányablak soron következő ügyfelének.

 

 

 

További programok »

Itthon

FEL