Élőben közvetítjük a Békéscsaba idei első tétmeccsét, az Ajka elleni találkozót

2021. január 30. 18:42 | Hidvégi Dávid

Visszatér a 7.Tv képernyőjére a magyar labdarúgás! A Békéscsaba 1912 Előre vasárnap 13 órától hazai pályán folytatja az NB II-es bajnoki szereplését az FC Ajka ellen. A találkozót a 7.Tv-n és a behir.hu online felületein élőben közvetítjük.

A pénteki nap taktikai megbeszéléssel kezdődött a Kórház utcai stadionban. Szekeres Adrián videóelemző ismertette az ellenfél gyengeségeit és erősségeit, majd Preisinger Sándor beszélt a taktikai felállásokról. Ezután kezdődött az edzés, jelenleg a csapattal készül több fiatal játékos, például az a Kasik Ákos is, aki ősszel már bemutatkozhatott az NB II-ben és most is ott van a vasárnapi mérkőzés keretében.

– Eleinte kicsit félénken léptem be az első csapat öltözőjébe, de úgy érzem, hogy sikerült felvennem a ritmust. Befogadtak a társak, így egészen jól érzem magam. Készülünk arra, hogy az ellenfél szélsői gyorsak, így az egy az egy elleni párharcokat meg kell oldani, célunk, hogy hátul nullára hozzuk a mérkőzést – mondta Kasik Ákos.

Az NB II-ben 30 ponttal 9. helyen álló Békéscsaba ellenfele a 26 egységgel 12. pozíciót elfoglaló FC Ajka lesz hazai pályán. A két csapat őszi mérkőzésén 1-0-s csabai győzelem született. Az akkor egyetlen gólt szerző Nikola Pantovic jelenleg már nem edz együtt a csapattal, miután kijelentette, hogy távozni szeretne a klubtól. A szerb származású támadó 88 tétmérkőzésen 28 alkalommal volt eredményes az Előrében.

– Az őszi küzdős meccs volt nehéz talajon, ahol egy nagyon szép góllal nyertünk. Most szintén rosszabb minőségű talajon játszunk majd, mert a pálya latyakos lesz. Az Ajka hektikus ebben a bajnokságban, mivel néha jól játszanak, de olykor belefutnak egy nagyobb zakóba, ezért mindenre fel kell készülnünk. Úgy érzem a szakmai stáb nagyon jól felkészített minket, úgyhogy remélem győztesen jövünk le a pályáról – emelte ki a csapat belső védője, Farkas Márk.

 

 

Az Előre keretében történtek változások: Oláh László Mosonmagyaróvárra, Anton Bidzilya Kaposvárra igazolt, Váradi Ádám pedig fél évre az NB III-as Hódmezővásárhelyre került kölcsönben. Lászik Milán a megyei csapattal készül, míg Ilyés Tamás visszatért a körösladányi kölcsönjátékból. A fentebb említett Kasik mellett Tóth Bence, Zelik Csaba, Sipaki Patrik, Szabó Zsombor és Pap Szabolcs is az első kerettel készül.

Sérültek is vannak: Mészáros Márk a héten már teljes értékű edzésmunkát végzett, de Gránicz Patrik, Pilán Márkó és Hodonicki Márk még nem bevethető, ezért egyelőre rehabilitációs tréningeken vesznek részt.

– Az Ajka nagyon kulturáltan és jól védekező csapat. Az ellenfelünk kerete elég régóta egyben van. Hozzánk hasonlóan náluk is volt egy hosszabb időszak, amikor betegségekkel küzdöttek. Azt gondolom a felkészülés után ismét olyan állapotban lesznek, hogy elég veszélyesek legyenek, de hazai pályán az a célunk, hogy megverjük őket – fogalmazott Preisinger Sándor vezetőedző.

A Veszprém megyei zöld-fehéreknél Nagy Krisztián a legveszélyesebb támadó, hiszen jelenleg a 14 góljával vezeti az NB II góllövőlistáját.

– Az első mérkőzés és a rajt nagyon sok mindent meghatároz, ezért szeretnénk jól indítani a tavaszt és sikeresen szerepelni Békéscsabán. Ellenfelünk az őszi szezon során itthon legyőzött bennünket. Az Előre egy agresszíven, szervezetten játszó csapat, akiknek a kombinatív játék is az erőssége. Amennyiben ki tudjuk hozni magunkból a maximumot, mindenképpen lesz esélyünk a jó eredmény elérésére – mondta a mérkőzést megelőzően az FC Ajka szakvezetője, Kis Károly.

A labdarúgó mérkőzéseken a járvány elleni védekezés miatt továbbra sem lehetnek nézők. A Békéscsabai Médiacentrum által működtetett 7.Tv-n és a behir.hu online felületein, ezért vasárnap 13 órától élőben közvetítjük a Békéscsaba és az Ajka találkozóját!

 

 

További programok »

FEL