Győzött az Előre Ajkán

2020. augusztus 9. 21:17 | behir

Az FC Ajka és a Békéscsaba 1912 Előre rangadója után a felek közül a csabaiak maradtak veretlenek, egy szabadrúgás góllal bizonyultak jobbnak a Veszprém megyeieknél.

Két veretlen csapat nézett farkasszemet egymással vasárnap este az ajkai városi sportcentrumban. A hazaiak sorrendben az ETO FC Győrt és a Kazincbarcikát győzték le a 2020/2021-es szezonban, míg a Békéscsaba Szegeden tudott nyerni, majd hazai pályán döntetlent játszott a Vasassal.

Kemény és izgalmas összecsapásra számíthattak a nézők, a párharcnak plusz pikantériát adott, hogy a vendégek mestere nemrég még az ajkai kispadon ült, NB III-as bajnoki címig vezetve a Veszprém megyeieket.

Az előző szezonban, tavaly decemberben Schindler Szabolcsék nyerni tudtak Ajkán. Nem is akárhogyan, 4-1-re páholták el a zöldfehéreket, akiket ezúttal a visszavágás vágya is fűtött.

A kezdősípszót követően az FC Ajka volt kezdeményezőbb, egy szöglet után alakult ki veszélyes szituáció a vendégkapu előtt, majd Zamostny fejesét kellett védenie Uramnak.

A Békéscsaba inkább a védekezéssel foglalkozott, tette ezt nagyon szervezetten és precízen. Schindler Szabolcs csapata a kontralehetőségre várt, illetve az olyan alkalmakra, amely a 21. percben el is jött.

Nemcsak gól, hanem lélaktani előnybe is kerültek a békésiek, a házigazda nem találta a ritmust, nem tudott helyzetet kidolgozni.
Jól kezdte az FC Ajka a mérkőzést, de a kapott gól kissé elbizonytalanította a hazaiakat. A Békéscsaba jól védekezett, nem sok helyet hagyva riválisa támadóinak.

A zöldfehérek igyekeztek nyomást gyakorolni ellenfelükre. Ez sikerült, de a Schindler-csapat jól állta a sarat.
A pályán elég feszült volt a hangulat, több keményebb szabálytalanság akadt, a játékvezetőnek egyszer szét is kellett választania az egymással lökdösődő feleket.

Kemény volt a küzdelem, de inkább a mezőnyben, a kapuk keveset forogtak veszélyben. Nyilván ezt a Békéscsaba bánta a legkevésbé, a vendégek védekezésben megtették a dolgukat, nem engedték lehetőséghez jutni az Ajkát, és mind a három pontot elvitték a Veszprém megyeiek otthonából.

LABDARÚGÓ NB II 

3. FORDULÓ 

FC AJKA–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 01 (0-1)

Ajka, Városi Sportcentrum, 2500 néző. Vezeti: Molnár Attila (Kovács II. Gábor, Huszár Balázs)
FC Ajka: Horváth T. – Kovács N., Heffler T., Tar, Tóth G. – Kenderes, Lengyel (Soltész, 46.) – Rétyi (Irimiás, 45.), Zamostny, Csizmadia – Nagy K. Vezetőedző: Kis Károly.
Békéscsaba: Uram – Szalai D., Nagy S., Bora, Mészáros – Király (Horváth P., 71.), Babinyecz (Hursán, 59.), Szabó P. – Lukács, Pantovics – Paudits (Máris, 59.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.
Gólszerző: Pantovics (21.)

Forrás: Nemzeti Sport

További programok »

Itthon

FEL