Egy kilenc éves kislányt is zaklathatott egy Békéscsabán élő férfi

2022. január 21. 16:21 | behir.hu

Személyes adattal visszaélés vétsége és zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt egy 45 éves, büntetlen előéletű dombiratosi illetőségű, de békéscsabai tartózkodási helyű férfival szemben, aki „kamuprofilokat” hozott létre és egy 9 éves kislányt is zaklatott.

A Békés Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi 2020. december 27-én az egyik közösségi portálon két álprofilt hozott létre a saját nevétől teljesen eltérő álneveken. Egy békéscsabai férfit ábrázoló fényképet is feltöltött, annak tudta és beleegyezése nélkül. A felhasznált képet a sértett a valós profilján osztotta meg. A terhelt az egyik álprofilról 2020. december 30-án 32 üzenetet küldött, illetve több hanghívást kezdeményezett egy kétegyházi nő irányába, 2021 januárjában pedig a másik álprofilról szintén több, hang-, illetve szöveges üzenetet küldött egy békéscsabai nőnek. Tekintettel arra, hogy a terhelt által felhasznált fényképen a sértett férfi egyértelműen beazonosítható, így az személyes adatnak minősül, és mivel a sértett hozzájárulása nélkül használta, osztotta meg, a terhelt ezzel jelentős érdeksérelmet okozott a sértett számra.

Ezen felül a férfi 2020 szeptembere és 2021 januárja között Békéscsabán rendszeresen zaklatott egy 9 éves kislányt: az utcán kísérgette, majd 2021 januárja és áprilisa között megfigyelte azt, hogy a kiskorú sértett mikor ér haza az iskolából. Általában heti kétszer, miután a gyermek leszállt az iskolabuszról, a lakótömbig kísérte, a lépcsőházba is felkísérte, valamint beszélgetést kezdeményezett vele. A kislányban olyan félelem alakult ki ezek miatt, hogy amikor meglátta a férfit az utcán, sírni kezdett, félt egyedül lemenni az utcára.

További programok »

Itthon

Opauszki Zoltán: Öt-hét éven belül akár szintet ugorhatunk a turizmusban

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület a közelmúltban tartotta közgyűlését a Szlovák Tájházban, ahol megtárgyalták Békéscsaba turizmusfejlesztési koncepcióját is. Az egyesület elnökével, Opauszki Zoltánnal erről, valamint a térségben rejlő turisztikai lehetőségekről beszélgetett a 7.Tv Csabai Forgatag című műsorában Csiffáry Zsuzsanna műsorvezető.
13:47
FEL