Bántalmazta és terrorizálta volt élettársát egy 27 éves, vésztői férfi

2022. szeptember 9. 06:15 | behir.hu

Testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak, magánlaksértés, kisebb kárt okozó rongálás, becsületsértés, volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás, valamint 4 rendbeli zaklatás miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség egy büntetlen előéletű, 27 éves, vésztői férfi ellen, aki terrorizálta volt élettársát, zaklatta és megfenyegette volt élettársának édesanyját és testvérét, de beszólt a kiérkező rendőrnek is.

A férfi és élettársa 2021 júniusában létesítettek élettársi kapcsolatot, de a Békés Megyei Főügyészség közleménye szerint viszonyuk nem volt felhőtlen; gyakran veszekedtek, amikor a férfi részegen féltékenykedni kezdett. A veszekedések az idő múlásával durvábbak lettek, a férfi gyakran megalázta és bántalmazta a nőt; volt, hogy úgy megszorította karját, hogy belilult, esetenként megpofozta és leköpte.

Idén februárban betelt a pohár a nőnél és hazaköltözött az édesanyjához, de a férfi ezt követően sem hagyta békén. Március végén a férfi elment a volt élettársához, ahol veszekedni kezdett vele, szidalmazta, ribancnak nevezte őt, megszorította a kezét és leöntötte egy üveg sörrel. Amikor a nő édesanyja megelégelte a férfi viselkedését és felszólította, hogy fejezze be, a férfi őt is becsmérelni kezdte, majd megfenyegette, hogy megöli.

Másnap ismét megjelent a háznál, berúgta a zárt utcai kiskaput és ismét botrányt csinált: hangosan kiabálva szidalmazta volt élettársát és testszerte ütötte, ahol érte. Közben nem kímélte az ajtókat sem: a bejárati ajtót többször megütötte, megrugdosta, majd leemelte a helyéről és bedobta a lakásba, a szúnyoghálós ajtót is megrongálta, levette a helyéről, az alsó részen kirúgta a pozdorját, amely darabokra hullott. Az ajtók használhatatlanná váltak, a terhelt őrjöngésével 50 ezer forintnyi kárt okozott. A sértett nő lánytestvére hívta ki a rendőröket, a férfi ezért őt is megfenyegette. A kiérkező körzeti megbízott azt látta, hogy a terhelt az udvaron bántalmazza volt élettársát, arcul ütötte, illetve csípőtájékon rúgta, és magatartását felszólításra sem hagyta abba, így a karjánál fogva kellett eltávolítani a nő közeléből. A szolgálati járműnél a terhelt ellenállt az intézkedésnek, ezért meg kellett bilincselni. Ekkor sértegetni és becsmérelni kezdte az intézkedő rendőrt, a becsületének csorbítására alkalmas kifejezéseket használva.

A férfi a történtek ellenére rendszeresen próbált kapcsolatot létesíteni a sértettel, telefonon hívogatta és becsmérlő szavakkal illette. A vádlott 2022. március 21-től április 24-ig1886 alkalommal, május 26-tól július 5-ig 2806 alkalommal hívta telefonon a volt élettársát, illetőleg több százszor hívta volt élettársa édesanyját is, amely magatartásával önkényesen beavatkozott a két sértett mindennapi életvitelébe. A férfi 2022. július 22-én, a reggeli óráktól fogva több alkalommal hívta telefonon a volt élettársát, próbálta rávenni, hogy újra próbálják meg az együttélést. Amikor a sértett elutasította az ajánlatot, indulatos lett, megfenyegette a nőt, hogy megöli. Ezt követően a nő lakóhelyére ment, szidalmazni kezdte, és közölte azt is, hogy a sértettre és a családtagjaira gyújtja a házat, valamint kitapossa a belüket.

A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a bűncselekmények elkövetését beismerő terheltet végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, mellékbüntetésként tiltsa el a közügyek gyakorlásától és kötelezze őt a rongálással okozott kár megtérítésére.

További programok »

Kék hírek

Mától országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség

Mától egy hétig országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség, hogy kiszűrjék az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülőket - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon.
11:02
FEL