Elájítással fenyegetőzött az önbíráskodó, letartóztatták

2022. december 7. 18:24 | behir.hu

Önbíráskodás bűntette miatt kezdeményezte a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 27 éves büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő bucsai férfi letartóztatását, aki jogos vagy jogosnak vélt követelésének erőszakkal akart érvényt szerezni.

A férfi 2022. november 27-én, az esti órákban ittas állapotban, hívatlanul megjelent egy bucsai családi háznál. A be nem zárt kapun és bejárati ajtón keresztül bement a házba és felébresztette az ott lakó férfit. Az ügy előzménye, hogy a terhelt lánytestvére korábban a sértett férfi közreműködésével értékesítette a telefonját. 

A terhelt úgy vélte, hogy testvére áron alul adta el a készüléket, ezért számon kérte a másik férfit, illetőleg közölte vele, hogy „elégtételként” elviszi annak 70.000.-Ft értékű telefonját, mivel közreműködött abban, hogy megkárosítsák a testvérét.  A sértett nem akarta átadni a telefonját a terheltnek, aki ezért egyre indulatosabb lett, majd veréssel fenyegette meg a sértettet. Többször hangoztatta hogy ő többször volt börtönben, neki semmi nem számít, bárkit megver. Azt is mondta, hogy „elájít” mindenkit a házban, ami azt jelenti a szóhasználatában, hogy ájultra veri őket. A házban ekkor a sértetten kívül az élettársa és kiskorú gyermekei tartózkodtak. A sértett a fenyegetések hatására átadta a telefonkészüléket, mivel féltette a családját.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére ebben az esetben elsősorban a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt megalapozottan feltehető volt, hogy a terhelt szabadon bocsátása esetén a tanúkat befolyásolhatná a védekezése alátámasztása érdekében, s ezzel a bizonyítást megnehezítené, illetőleg előéletére figyelemmel a bűnismétlés veszélye is fennállt. A nyomozás bíró a gyanúsított letartóztatását 1 hónapra elrendelte.

Forrás: Békés Megyei Főügyészség

További programok »

Itthon

Második alkalommal rendeznek Vármegyei Tűzoltó Szakmai Napot Békésen

Június 3-án szombaton második alkalommal hívják életre a Vármegyei Tűzoltó Szakmai Napot a Dánfoki Üdülőközpontban. Az eseményen a vármegye önkormányzati tűzoltóságainak munkatársai mutatják be felszereléseiket és eszközeiket, továbbá a kilátogatók több látványos bemutatót tekinthetnek meg a helyszínen.
2023. május 30. 16:47
FEL