Rossz idők jöhettek volna – folyamatosan fenyegette ismerősét egy csabai férfi

2024. június 1. 17:24 | behir.hu

Önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 38 éves büntetlen előéletű békéscsabai férfival szemben, aki jogosnak vélt anyagi jellegű követelésének fenyegetésekkel akart érvényt szerezni – írja a Békés Vármegyei Főügyészség közleménye.

A terhelt békéscsabai lakóhelyén 2022. év végéig gyakran végzett alkalmi munkát egy békéscsabai férfi, a későbbi sértett, aki alkalmanként takarította a terhelt műhelyét és besegített az autószerelésbe is. Ekkor azonban a sértett előtt ismeretlen okból a terhelt többet nem kereste őt. 2023. év elején összefutottak Békéscsabán, amikor a terhelt kérdőre vonta a sértettet, hogy mit tud elmondani a tőle eltűnt 450 liter gázolajról, ugyanis feltételezte, hogy a sértett és barátja a műhelyéből gázolajat, valamint 5 forintos érmékben összegyűjtött összesen 60 ezer forint készpénzt vittek el tőle jogtalan eltulajdonítási szándékkal.

Ezen időponttól kezdődően a terhelt találkozásaik során többször bántalmazással fenyegette meg a sértettet, ha nem fizet, továbbá egy alkalommal kiszúrta a sértett kerékpárjának gumiját. A terhelt, annak érdekében, hogy jogosnak vélt vagyoni igényének érvényt szerezzen, 2023. május 1-jétől szöveges üzeneteket küldött a sértettnek, amelyekben azzal fenyegette meg, hogy rosszul fog járni, ha nem jelentkezik, úgyis megtalálja, hiába bujkál, illetőleg vegyen kötszert az ellopott pénzből. A terhelt az egyik alkalommal azt követelte a sértettől, hogy adja oda a rá eső részt, 66 ezer forintot a szerinte általa ellopott pénzből, ellenkező esetben rossz idők fognak rá jönni, de ha fizet, akkor a továbbiakban békén hagyja őt. A sértett a fenyegetések ellenére nem fizetett a terheltnek, és 2023. július 19-én feljelentette őt.

 

További programok »

Itthon

FEL