Egy héttel hamarabb érkezett a gyermeknap a Lencsési lakótelepre

Egy héttel hamarabb érkezett a gyermeknap a Lencsési lakótelepre. Szombaton délután a Lencsési Gyermeknapi előzetesen szabadtéri programok kavalkádja várta a kilátogatókat.

 

 

Vattacukor, arcfestés, ugrálóvár, lovaglás, nyalóka és horgászat várta a családokat a már hagyománynak számító a gyermeknapi előzetesen. A több, mint 25 éves rendezvényen a hagyományoknak megfelelően idén is a gyerekeké volt a főszerep.

 

 

– 1991-ben a lakótelep tele volt gyerekekkel. Annyi gyerek volt, hogy bizonyos lakásóvodákban is folyt az óvodai nevelés, mert nem tudták elhelyezni az intézményekben a fiatalokat. Ez is indokolttá tette, hogy a Lencsésin rendezzünk egy külön gyereknapot, de hogy ez ne ütközzön a városi gyermeknappal, ezért mindig egy héttel az előtt szerveztük meg akkor is és azóta is – árulta el Takács Péter, a Lencsési Közösségi Ház vezetője

Az eseményen színpadi produkciók is szórakoztatták a gyermekeket és szüleiket. Idén a budapesti, Napvirág együttes volt a sztárvendég, akik zenés gyermekműsorral készültek a délutáni programra.

 

 

A  rendőrség közreműködésével közlekedési vetélkedő is várta a fiatalokat, ahol a fődíj egy gyermekkerékpár volt. A Családsegítő Központ munkatársai tavalyi teljesítményüket felülmúlva 738 palacsintát készítettek el a kilátogató gyermekeknek.

 

 

Megosztás:

Címke: , , ,